Πέμπτο κρούσμα από τη φρουρά των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής

Στον εισαγγελέα αστυνομικός πρώην φρουρός του βουλευτή Γ. Γερμενή

Ένας 55χρονος ανθυπαστυνόμος που είχε διατεθεί ως φρουρός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Παραπέμπεται για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πρόκειται για τον πέμπτο αστυνομικό που οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης και είχε διατεθεί για τη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Το πρωί της Τρίτης είχε προηγηθεί ο αστυνομικός φρουρός του Ευστ. Μπούκουρα και χθες, Δευτέρα, δύο φρουροί του Ν. Μιχαλολιάκου και ο φρουρός του Π. Ηλιόπουλου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Την Δευτέρα, έγιναν έρευνες στο σπίτι του 55χρονου ανθυπαστυνόμου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, 42 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία που αφορά την οριστική διαγραφή ΙΧ αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «Ελληνική Αστυνομία Ειδικοί Φρουροί» και αφίσα με τίτλο «Σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας».

Επιπλέον, στο προαύλιο της οικίας του βρέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα που είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά, προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Επίσης, για το συγκεκριμένο όχημα δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων (σειρήνα) που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των αστυνομικών οχημάτων περιπολίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν ως προϊόν λαθρεμπορίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο ΙΧ αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκατοστών, υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος, δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων, βούρδουλας μήκους 80 εκατοστών, κάρτες της τοπικής οργάνωσης και κάρτα του βουλευτή.

Βυθούλκας Διονύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.