Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ραχήλ Μακρή: Φαινόμενα εκμετάλλευσης, εμπαιγμού και ψυχολογικού εκβιασμού εργαζομένων όπως συμβαίνει στο Sprider Stores ούτε μπορούν, ούτε θα γίνουν αποδεκτά (Video)

1 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

sprider storesΟι Κυβερνήσεις των μνημονίων σώζουν τις διοικήσεις των τραπεζών με χρήματα των Ελλήνων Φορολογουμένων, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Παράλληλα παρέχουν την δυνατότητα στους εργοδότες να εισάγουν μεσαίωνα εργασιακών σχέσεων απολύοντας ανεξέλεγκτα υπαλλήλους και να καταστρέφουν το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα εφαρμογής των υφεσιακών πολιτικών της Συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου αποτελεί το “ξαφνικό” λουκέτο της επιχείρησης Sprider stores. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που νομοθέτησαν τα κόμματα της Συγκυβέρνησης αυτής οδήγησαν σε μισθούς 220 ευρώ για 4ωρη εργασία και 440 ευρώ για 8ωρη, μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων από 2000 σε 800 και τελικά οδήγησαν σε οριστικό λουκέτο.

Οι 800 εναπομείναντες εργαζόμενοι αποδεικνύοντας έμπρακτα την βούληση τους στην συνέχιση λειτουργίας της εταιρίας, εργάζονταν με μισθούς μειωμένους σε ποσοστά που έφταναν και το 40%, συνέχισαν να δουλεύουν ακόμα και χωρίς απολαβές κάνοντας και υπερωρίες με την ελπίδα η επιχείρηση να ανακάμψει από την “έλλειψη ρευστότητας” και βρέθηκαν “επί ξύλου κρεμάμενοι” αντικρίζοντας κλειστά καταστήματα και μη έχοντας καμία ενημέρωση για το εαν και πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Η τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζομένους που αποτελούν τη βάση κάθε προσπάθειας υγιούς επιχειρηματικής δράσης παραβρέθηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Sprider stores στην Καλλιθέα. Φαινόμενα εκμετάλλευσης, εμπαιγμού και ψυχολογικού εκβιασμού εργαζομένων, που απολύονται μέσω γραπτών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα με την ανοχή και κάλυψη των Κυβερνώντων, ούτε μπορούν, ούτε θα γίνουν αποδεκτά από την Ελληνική κοινωνία και από του Ανεξάρτητους Έλληνες.

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τομεάρχης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

This entry was posted on Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2013 at 22:33 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply