Όσα δε γνωρίζουν οι άνδρες για το ξύρισμαΓια πολλούς άνδρες το ξύρισμα είναι μια διαδικασία ρουτίνας. Απλώς παίρνετε το ξυραφάκι και με μερικές γρήγορες κινήσεις εξαφανίζετε τα ανεπιθύμητα γένια. Ένα καλό και σωστό ξύρισμα όμως απαιτεί λίγη περισσότερη προσπάθεια και τεχνική.

Ακόμη και για… τις παλιές καραβάνες, υπάρχουν μερικές συμβουλές που δίνουν οι δερματολόγοι για καλύτερο και πιο αποτελεσματικό ξύρισμα.

Ο παράγοντας του χρόνου

Το ξύρισμα δεν πρέπει να γίνεται γρήγορα, καθώς το δέρμα ερεθίζεται. Καλό είναι να γίνεται μια μικρή προετοιμασία πριν το ξυραφάκι ακουμπήσει το πρόσωπο.

Αρχικά, πρέπει να καθαρίζετε καλά το δέρμα. Υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα που βοηθούν να μαλακώνει η τρίχα. Στη συνέχεια, απλώνετε τον κατάλληλο αφρό (π.χ. για ευαίσθητη επιδερμίδα) και τον αφήνετε για 2-3 λεπτά.

Οι δερματολόγοι τονίζουν πως αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Η τρίχα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά πριν το ξύρισμα ώστε να μη χρειαστεί να περάσετε τον ξυραφάκι πολλές φορές επάνω στο ίδιο σημείο.

Απλώστε καλά (και σωστά)

Μη χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να απλώσετε τον αφρό ή το τζελ ξυρίσματος. Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι –κάτι ξέρουν άλλωστε οι παλιοί!

Το βουρτσάκι βοηθά ώστε το προϊόν να εισχωρεί στην τρίχα κι έτσι το ξύρισμα γίνεται πιο εύκολο.

Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι δεν έχει σημασία πόσες λεπίδες έχει το ξυραφάκι, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση.

Ζεστό και κρύο

Για ένα καλό ξύρισμα, απαιτείται το δέρμα να έχει σωστή θερμοκρασία και να είναι ενυδατωμένο. Έτσι, καλό είναι να ξυρίζεστε αμέσως μετά το μπάνιο.

Μετά το ξύρισμα, ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο με κρύο νερό, καθώς έτσι μειώνεται η φλεγμονή.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.