Επί δύο έτη οι αδίστακτοι ισχυροί του κόσμου τούτου αιματοκυλούν τον λαό της Συρίας. Ελάχιστα γνωρίζουμε για τα συμβαίνοντα, καθώς τα ΜΜΕ ενορχηστρωμένα αναμεταδίδουν, κατ’ εντολήν των αφεντικών, χαλκευμένες ειδήσεις με τελευταία την περί χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ κατά αθώων πολιτών της χώρας.

Στη Συρία η οικογένεια Άσαντ εξασφάλισε την διαδοχή στην εξουσία. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή ανήκει θρησκευτικά στους αλαουΐτες, των οποίων οι δοξασίες είναι συνονθύλευμα δοξασιών διαφόρων θρησκειών με ρίζα ισλαμική (σιιτική). Αυτό εξηγεί και την προσέγγιση του καθεστώτος προς το Ιράν. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει το 13% του πληθυσμού της χώρας. Η κυριαρχούσα ομάδα είναι των σουνιτών μουσουλμάνων ανέρχεται στο 70% του πληθυσμού (8% Κούρδοι). Οι χριστιανοί διαφόρων δογμάτων εγγίζουν το 10%, ενώ οι σιίτες ανέρχονται μόλις στο 3% του πληθυσμού της χώρας, όσοι και οι δρούζοι!

Όταν σχηματίστηκαν τα κόμματα «Μπάαθ» (Αίγυπτος, Συρία, Ιράκ) φάνηκε ότι στον ισλαμικό κόσμο υπάρχουν πληθυσμοί, που ονειρεύονται έναν κόσμο διαφορετικό από τον θεοκρατικό του ισλάμ. Η αντίδραση του αιγυπτιακού λαού σήμερα στην πολιτική των «Αδελφών μουσουλμάνων» μαρτυρεί ότι στις κατακτημένες από τους Άραβες χώρες οι εξισλαμισμένοι και εξαραβισμένοι, όπως φαινόταν ως τώρα, λαοί, διαφοροποιούνται σαφώς από τους Άραβες.

Στη Συρία το εντυπωσιακό είναι το ότι οι αντάρτες πολεμώντας επί δύο έτη δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ. Πώς να εξηγηθεί αυτό, όταν αυτοί είναι ομόπιστοι με το 70% του πληθυσμού της χώρας; Πώς να εξηγηθεί το ότι ο Άσαντ φαίνεται να εξέρχεται νικητής υποστηριζόμενος μόνο από το Ιράν και ίσως τη Ρωσία. Γιατί δεν υπάρχουν λιποταξίες από τις τάξεις του στρατού της χώρας; Γιατί δεν στρατεύονται σύσσωμοι οι σουνίτες στο πλευρό των ανταρτών; Και ποιοι είναι οι αντάρτες; Σουνίτες μουτζαχεντίν, οι οποίοι έχουν την θερμή οικονομική στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και όλων των Αραβικών εμιράτων.

Στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί η είδηση ότι η ολοκληρωτική φιλοδυτική Σ. Αραβία, την οποία δεν νοιάζονται οι δυτικοί σύμμαχοι να εκδημοκρατήσουν, απελευθέρωσε βαρυποινίτες και τους εξαπέστειλε στη Συρία. Οι αντάρτες κατευθύνονται από τη CIA, η οποία στη Συρία συμμάχησε με τους «ταλιμπάν» και εκτρέφει την «Αλ Κάιντα»! Έχουν την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας, η οποία χώθηκε στην κρίση, για να επωφεληθεί από το «πτώμα»! Ήδη οι προαναφερθείσες αραβικές χώρες και ο σκληρός πυρήνας των χωρών του ΝΑΤΟ (φαίνεται η χώρα μας να μην ανήκει σ’ αυτόν!) αναγνώρισαν τη συριακή αντιπολίτευση ως εκπρόσωπο της χώρας. Το Ισραήλ, ως συνήθως παραμένει αθέατο, αφού άλλοι πραγματοποιούν τα σχέδιά του. Για να μην έχει επιτύχει τον στόχο της η διεθνής του εγκλήματος επί δύο έτη, σημαίνει ότι υπάρχει βαθειά διαίρεση μεταξύ των σουνιτών της χώρας σε φανατικούς και μετριοπαθείς με υπερισχύοντες τους της δεύτερης ομάδας, τα μέλη της οποίας διώκονται και έχουν θύματα.

Οι χριστιανοί της χώρας, ορθόδοξοι κατά πλειοψηφία, στηρίζουν το καθεστώς. Ασφαλώς έχουν τους λόγους τους. Οι αλαουΐτες ως έχοντες στις δοξασίες τους περισσότερα χριστιανικά στοιχεία σε σχέση προς τις άλλες ισλαμικές ομάδες, είναι ανεκτικοί έναντι των χριστιανών. Τη στάση τους αυτή στο πλευρό του καθεστώτος την πληρώνουν με το να έχουν καταστεί κύριος στόχος, όπως και οι αλαουΐτες, των ανταρτών. Γνωρίζουν έχοντας πείρα του ξεκληρισμού της χριστιανικής κοινότητας στο γειτονικό Ιράκ ότι επικράτηση των φανατικών σουνιτών θα σημάνει άγριο διωγμό κατά των χριστιανών της χώρας. Ο διωγμός αυτός ήδη άρχισε. Τα στοιχεία που έχουν καταφθάσει στον δυτικό κόσμο εκ μέρους χριστιανών της χώρας, αλλά και δυτικών δημοσιογράφων είναι επαρκή, ώστε να αντιληφθούμε ότι για τους σουνίτες προέχει ο ξεκληρισμός των χριστιανών και αλαουϊτών από την ανατροπή του καθεστώτος. Μοναχές καθολικές κατήγγειλαν στα δυτικά ΜΜΕ ανατίναξη στην πόλη Χομς (την Έμεσα των ελληνιστικών χρόνων) κτιρίου, στο οποίο είχαν συγκεντρώσει οι αντάρτες χριστιανούς και αλαουΐτες. Οι αντάρτες υποστήριξαν ότι το κτίριο είχε βομβαρδιστεί από τον στρατό του Άσαντ! Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία όλα τα εγκλήματα είχαν διαπραχθεί από τους Σέρβους! Τον Απρίλιο απήχθησαν από τους αντάρτες δύο μητροπολίτες, ορθόδοξος και μονοφυσίτης, στο Χαλέπι από Τσετσένους μουτζαχεντίν. Χλιαρότατες οι αντιδράσεις του «χριστιανικού» κόσμου! Γιατί να αντιδράσουν;

Τον αφανισμό θέλουν όλων των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας ανήγγειλε την απόφαση της Ε.Ε. να ενισχύσει τη στήριξή της προς τους αντάρτες ώς την τελική πτώση του καθεστώτος. Προς την κατεύθυνση αυτή, σαν καλά «παιδιά» που είμαστε θα προσφέρουμε τις στρατιωτικές διευκολύνσεις που θα μας ζητήσουν, όπως και κατά το παρελθόν. Η διάθεση της Σούδας επιτάχυνε την ανατροπή του Καντάφι από τους «διαφωτισμένους» δημοκρατικούς Γάλλους!

Η Ρωσία φαίνονται ανίσχυρη να ορθώσουν το ανάστημά τους κατά της σπείρας του εγκλήματος. Άλλωστε δεν της έκαναν και λίγες χάρες: Αποσύρθηκαν από Ουκρανία και Γεωργία και έβαλαν φίμωτρο στους Τσετσένους, στους οποίους πεισματικά δεν παραχωρεί ακόμη την ανεξαρτησία. Πρόσφατα, αφού το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα θύματα των χημικών όπλων του Άσαντ φάνηκε να έχει επιτυχία, αποφάσισαν να επιτεθούν πλέον απροκάλυπτα οι ίδιοι κατά της Συρίας. Ο Ομπάμα το εξήγγειλε κατά το προηγούμενο των γελοίων προέδρων Μπους, αλλά με λιγότερο στόμφο. Ακόμη και η αμερικανική κοινή γνώμη δεν θέλει άλλες εμπλοκές. Βέβαια την καθησύχασε ότι δεν πρόκειται να εισβάλει αμερικανικός στρατός στο Ιράκ. Θα πληγούν δια πυραύλων στόχοι κατά το προηγούμενο του Λιβάνου, τις υποδομές του οποίου κατέστρεψε πλήρως το Ισραήλ (2006). Και εκεί που φαίνονταν να οδεύουν όλα «κατ’ ευχήν» το Ηνωμένο Βασίλειο χαλά το σχέδιο, καθώς το κοινοβούλιό του απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης Κάμερον, ενός συντηρητικού πλέον στη θέση του γελοίου «εργατικού» Μπλαίρ!

Να όμως που εμφανίστηκε άλλος σύμμαχος πρόθυμος να συνεπιτεθεί: Ο Γάλλος «διαφωτισμένος» «σοσιαλιστής» ηγέτης, ο οποίος θέλει δόξα ανάλογη προς εκείνη του συντηρητικού Σαρκοζύ, που διέλυσε τη Λιβύη! Θέλει να μείνει στην ιστορία ως καταστροφέας της Συρίας, την οποία η χώρα του κατέστησε αποικία μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, προκειμένου να καταληστεύσει τον πλούτο της, φροντίζοντας να παραχωρήσει στον Κεμάλ την Κιλικία με άφθονο στρατιωτικό εξοπλισμό, ώστε αυτός να τσακίσει τους Έλληνες και να τους αφανίσει κατά τον διακαή πόθο και του Βατικανού! Δεν ανησυχεί, όπως και όλο το πολιτικό κατεστημένο, για τη ραγδαία εξάπλωση του ισλάμ στη χώρα του! Τη δόξα του Ναπολέοντα που εγκατέλειψε στην τύχη τους δύο στρατιές ορέγεται!

Οι ημέρες είναι κρίσιμες. Το Ιράν προειδοποίησε ότι δεν θα παραμείνει απαθής θεατής των εξελίξεων. Θα τολμήσουν να επιτεθούν υποτιμώντας τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου; Μπορεί ο μουσουλμανικός κόσμος της Μέσης Ανατολής να θρηνήσει επάνω σε ερείπια. Αλλά και το Ισραήλ, που υποκινεί τα νήματα αθέατο, δεν θα υποστεί συνέπειες; Όσο για την διαχρονικά εγκληματική Δύση η τιμωρία της θα έρθει από το Ισλάμ σύντομα εντός του εδάφους της.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.