Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φορολογικοί παραβάτες οι μισές επιχειρήσεις σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ

22 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φορολογικοί παραβάτες οι μισές επιχειρήσεις σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕΣτο 46% κυμαίνεται το ποσοστό της παραβατικότητας σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 6 έως 18 Αυγούστου το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διενήργησε 1.256 ελέγχους σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συνολικά, καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, σε 586 επιχειρήσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμιακών μηχανών, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας στο 46,65%

Το ΣΔΟΕ προέβη σε σφράγιση 13 επιχειρήσεων, αναστέλλοντας την λειτουργία τους για 48 ώρες. Πρόκειται για τρία κέντρα διασκέδασης, τέσσερα καφέ beach –bar και έξι επιχειρήσεις εστίασης.

Οι 10 περιοχές-πρωταθλητές στις παραβάσεις εiναι:
Αμοργός – Παξοί – Σύμη 100,00%
Σαντορίνη 96,43%
Εύβοια 85,00%
Ρόδος 81,00%
Μύκονος – Άνδρος 80,00%
Πάρος – Αντίπαρος 77,80%
Κρήτη 62,90%
Τήνος 60,00%
Αττική 54,00%
Χαλκιδική 34,00%

Παραβάσεις σε Κυκλάδες και Φθιώτιδα
Παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας βεβαιώθηκαν σε συνολικά 33 καταστήματα και επιχειρήσεις κατά τη διενέργεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. σε νησιά των Κυκλάδων και διάφορες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Κατά τους ίδους ελέγχους βρέθηκαν επίσης, να απασχολούνται 26 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κέντρου διασκέδασης στη Φθιώτιδα, που διατηρούσε δύο ταμειακές μηχανές επί πενταετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις και χωρίς να αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες ΦΠΑ.

Από το ΣΔΟΕ καταλογίστηκαν παραβάσεις για την εν λόγω χρονική περίοδο, ενώ υποβάλλεται σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

Παράλληλα κινείται η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ή ακόμη και της σφράγισης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

τα νέα

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2013 at 16:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply