Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 30.000 παιδιά

14 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 30.000 παιδιά

Περισσότερα από 30.000 παιδιά, παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, εκτιμάται ότι δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του οποίου παρέχεται η δωρεάν φιλοξενία τους σε δημοτικούς και ιδιωτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Κ Ασκούνης, απέστειλε  επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την επιπλέον χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών παιδικής φροντίδας, από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ ώστε όπως τονίζει “σε αυτή τη εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, να καλυφθούν άμεσα οι αιτήσεις των 31.153 επιπλέον παιδιών”

Με με βάση τα φετινά στοιχεία, τα οποία παραθέτει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, συνολικά 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο. Ωστόσο η υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατ. ευρώ επαρκεί για την κάλυψη των 2/3 των αιτήσεων, δηλαδή 60.000 θέσεις.

Για να γίνει δυνατή η ένταξη όλων των παιδιών στο πρόγραμμα, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος σύμφωνα με την ΚΕΔΕ πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις.

Στην επιστολή, προτείνονται συγκεκριμένοι αδιάθετοι πόροι του ΕΣΠΑ οι οποίοι όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεταφερθούν άμεσα, δεδομένου ότι την 1η Σεπτεμβρίου, ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2013 at 20:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply