Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηλεία: Η 20χρονη μητέρα και η 44χρονη γιαγιά πέταξαν το νεογνό στον κάδο απορριμμάτων! (PHOTO + VIDEO)

14 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρόκειται για μια 20χρονη, Αλβανικής υπηκοότητας…
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από την τραγική ανακάλυψη στη χωματερή των Λεχαινών, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι να βρεθεί η Αστυνομία μπροστά στην άσπλαχνη μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από την τραγική ανακάλυψη στη χωματερή των Λεχαινών, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι να βρεθεί η Αστυνομία μπροστά στην άσπλαχνη μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια.

Πρόκειται για μια 20χρονη, Αλβανικής υπηκοότητας που τους τελευταίους μήνες διαμένει στο Νεοχώρι της Κυλλήνης και που με την βοήθεια της 44χρονης μητέρας της πέταξαν το μόλις μερικών ωρών βρέφος, σε έναν κάδο απορριμμάτων, πενήντα μέτρα από το κέντρο του χωριού! Η παροιμία «του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου» δεν βρήκε καμία ανταπόκριση στην συγκεκριμένη περίπτωση…

Η 20χρονη με την οικογένειά της έμεναν στην Κρήτη, όταν η ανεργία και οι οικονομικές δυσκολίες τους ανάγκασαν πριν μερικούς μήνες να μετακομίσουν στο Νεοχώρι. Την εγκυμοσύνη της 20χρονης γνώριζε μόνο η 44χρονη μητέρα της, ενώ ο σωματότυπος της κοπέλας ήταν τέτοιος που της επέτρεπε να… κρατήσει το «μυστικό» της καλά κρυμμένο.

Μυστικό όχι μόνο από την τοπική κοινωνία του Νεοχωρίου αλλά από τον πατέρα και τον αδελφό της…

Στην τρίτη… πόρτα!

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί άρχισαν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας αναζητώντας την μητέρα του μωρού. Με οδηγό το «δρομολόγιο» του απορριμματοφόρου οχήματος, το οποίο ακολούθησαν «αντίστροφα», βρέθηκαν στο Νεοχώρι στο οποίο επικεντρώθηκε η έρευνά τους. Παράλληλα, ερεύνησαν όλα τα φαρμακεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής κ.α. αναζητώντας κάποιο «ίχνος» της γυναίκας που αναζητούσαν. Το τελευταίο «χαρτί» των αστυνομικών ήταν η έρευνα… πόρτα – πόρτα. Και πράγματι, όταν άνοιξε η τρίτη πόρτα που χτύπησαν, βρέθηκαν μπροστά στην 20χρονη μητέρα.

Στο… κέντρο του χωριού!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η 20χρονη γέννησε στο σπίτι με την βοήθεια της μητέρας της. Αφού πέρασαν κάποιες ώρες, όπου το μωρό ήταν ζωντανό, η 44χρονη γυναίκα το τύλιξε με ένα σεντόνι και το πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων. Όχι όμως σε κάποιον από τους κάδους που βρίσκονται κοντά στο σπίτι, αλλά σε έναν κάδο 50 περίπου μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού προκειμένου, σε περίπτωση που η τραγωδία αποκαλυπτόταν νωρίτερα να «θολώσει τα νερά». Μέχρι και τότε, μητέρα και κόρη πίστευαν ότι το «μυστικό» τους δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ.

Δεν είχαν πολλές επαφές….

Η μητέρα και η κόρη, οι οποίες σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού εμφανίζονταν τις περισσότερες φορές μαζί στην αγορά, δεν είχαν πολλές επαφές με την τοπική κοινωνία. Στην προσπάθειά της μάλιστα η νεαρή κοπέλα να κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της είχε εμφανιστεί στην αγορά 2-3 μέρες πριν γεννήσει πάνω… στο ποδήλατό της. Ωστόσο, ο γυναικείος πληθυσμός του χωριού, που είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν ήταν «σωστό» στο σώμα της 20χρονης, δεν εξεπλάγη ιδιαίτερα όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό. Ωστόσο όλοι, είναι συντετριμμένοι από το φρικτό έγκλημα!

Οικονομικά προβλήματα και κατάθλιψη

Η 20χρονη γυναίκα και η 44χρονη μητέρα της οδηγήθηκαν νωρίς χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσαν την πράξη τους στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια αλλά και στην επιλόχεια κατάθλιψη της 20χρονης. Μάλιστα η 20χρονη φέρεται να μην γνωρίζει καν που βρίσκεται ο ομοεθνής πατέρας του παιδιού, στην Κρήτη, ο οποίος έχει συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα και είτε έχει απελαθεί, είτε βρίσκεται σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Αμαλιάδας.

Στάθης Πουλιάσης

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2013 at 12:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply