Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με το σταγονόμετρο τα δάνεια προς επιχειρήσεις και ιδιώτες

11 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η τρόικα δίνει προτεραιότητα στη μείωση των κινδύνων για τις τράπεζες

http://www.newsbeast.gr/files/temp/CB9DC26E48276E058B1A21E21B2FBE35.jpg
Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκεί η τρόικα για την περαιτέρω μείωση των δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τη στιγμή που η κυβέρνηση πιέζει τους τραπεζίτες να ανοίξουν τη στρόφιγγα των χορηγήσεων, ώστε να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία.

Στόχος των πιέσεων αυτών να υποχωρήσουν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η τρόικα έχει ζητήσει την καταγραφή στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών – Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank – ενός σαφούς σχεδίου, το οποίο θα επιταχύνει τους ρυθμούς απομόχλευσης των δανειακών τους χαρτοφυλακίων.

Στις προτεραιότητες βρίσκεται η μείωση των χορηγήσεων σε κλάδους και αγορές όπου οι κίνδυνοι για τους τραπεζικούς ισολογισμούς είναι μεγαλύτεροι.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος πάντως, δείχνουν ότι τα δάνεια από 258 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010 έχουν πλέον υποχωρήσει στα 226 δισ. ευρώ τον Απρίλιο που μας πέρασε.

newsbeast

This entry was posted on Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2013 at 19:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply