Εξηγήσεις για την πώληση του «902» ζητά από την ηγεσία του ΚΚΕ ο Δ. Παπαδημούλης. Αριστερά, ο γ.γ. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας Εναν νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκάλεσε η πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902», καθώς και από τις δύο πλευρές ανέβηκαν οι τόνοι φτάνοντας στο ναδίρ τις σχέσεις των δύο κομμάτων.

Εξηγήσεις για την πώληση του «902» ζητά από την ηγεσία του ΚΚΕ ο Δ. Παπαδημούλης. Αριστερά, ο γ.γ. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να πωλήσει τον «902» σε ιδιώτη έδωσε ακόμη μία αφορμή για να βγουν τα ξίφη από τα θηκάρια, με εκατέρωθεν βολές και επιθετικούς χαρακτηρισμούς.

Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια ζήτησε από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ από την πλευρά του Περισσού αναρτήθηκε σχόλιο στον ιστότοπο «902» με τον τίτλο «ΑντιΚΚΕ αποστολές από το σινάφι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» τόνισε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει πού και πόσο πουλήθηκε ο «902», αν είναι νόμιμο μία άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην «πιάτσα» της ελεύθερης αγοράς, ποιοι αποφάσισαν για τους εργαζομένους, ποιες νομικές δικλίδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra.

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για τον «902»

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από την ηγεσία του ΚΚΕ «που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται», πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις.

«Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε χαρακτηριστικά.

«Βρωμιές»
Ενδεικτικό του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατεί μεταξύ των δύο κομμάτων είναι το ανώνυμο σχόλιο στον διαδικτυακό «902», όπου μεταξύ άλλων ο Περισσός κάνει λόγο για «βρωμιές» σε βάρος του ΚΚΕ, επικαλούμενο και σχετικά σχόλια τόσο του αρθρογράφου Θ. Καρτερού αλλά και του σάιτ «Ισκρα» του Π. Λαφαζάνη.

«Αυτοί είναι που σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν Αυγή, σαν “Κόκκινο” και Left.gr δεν χορταίνουν να γράφουν ύμνους για τους “υγιείς” καπιταλιστές, τους οποίους υπόσχονται να βοηθήσουν όταν γίνουν κυβέρνηση», έγραψαν χαρακτηριστικά.

«Οσο για το “ρεπορτάζ” στην Ισκρα του Π. Λαφαζάνη, όσοι οραματίζονται ένα ΚΚΕ “σούπα” με όχημα και τη μετατροπή του “902” σε σταθμό “κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη των αριστερών δυνάμεων”, ας αλλάξουν πλευρό», επεσήμανε το ΚΚΕ.

Αμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του Π. Λαφαζάνη, κάνοντας λόγο ότι η ηγεσία του ΚΚΕ υιοθετεί το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το ξεπούλημα της άδειας και των συχνοτήτων του «902» σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πόλεμος ανακοινώσεων προκλήθηκε και μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και του ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του «902». Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση του ΔΣ, σχολίαζε τόσο τους όρους της πώλησης όσο και την τύχη των εργαζομένων, αναφέροντας ότι «το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του», για να λάβει ως απάντηση από το κομμουνιστικό κόμμα ότι «το ΚΚΕ δεν γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής», χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη την ανακοίνωση «η οποία φτάνει στα όρια της χυδαιότητας».

Καμία εμπλοκή
Διαψεύδουν Μαρινάκης και Βρυώνης

Ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, νέος ιδιοκτήτης του «902» πυροδότησε σενάρια και φήμες περί εμπλοκής στην πώληση δύο επιχειρηματιών, του Β. Μαρινάκη και του Φ. Βρυώνη. Ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκης αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του «902»: «Δεν υπάρχει τίποτα. Κατηγορηματικά το διαψεύδω» είπε, ενώ με ανακοίνωσή του και ο Φ. Βρυώνης διέψευσε ότι «έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.