Τα τέσσερα υπουργεία που «φλερτάρουν» με τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς Ανάγκη προσωπικού για να ενισχύσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στις οποίες υπάρχουν κενά έχουν τέσσερα υπουργεία, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απορροφήσουν μέρος των 3.500 δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Βάσει των όσων ήταν γνωστά μέχρι σήμερα οι 1.200 δημοτικοί αστυνομικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και περίπου 800 από τους 2.300 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μετακινούνταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καλύψουν κενά στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ ενδιαφέρον για να τους απορροφήσει είχει δείξει και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ωσόσο, σύμφωνα με πληροοφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ενδιαφέρον για να απορροφήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς έχει δείξει και το το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τα ενδιαφέρον των τεσσάρων συνολικά υπουργείων για τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς επιβεβαίωσαν πηγές των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο με τη συμμετοχή της ηγεσίας των δύο υπουργείων και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Ως το τέλος Οκτωβρίου η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους Δήμους

Κατά τη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού στους Δήμους. Σύμφωνα με πηγές των δύο υπουργείων τα πρώτα στοιχεία της αξιολόγησης θα έχουν συγκεντρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου.

Το θέμα κυριάρχησε στη σύσκεψη καθώς, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το iefimerida.gr, η κυβέρνηση αναζητά  τους εργαζομένους που θα κριθούν πλεονάζοντες και θα συμπληρώσουν το 2ο κύμα της διαθεσιμότητας. Με τους υπουργούς να τονίζουν πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μετακινήσεις στους τομείς ευθύνης τους, το βάρος φαίνεται να πέφτει στους Δήμους. Το είχε μάλιστα, προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την Τρίτη τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των εργαζομένων προκειμένου να προχωρήσει στοχευμένα η κινητικότητα, αφού δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους.

Πάντως στη σημερινή σύσκεψη κυριάρχησε το θέμα της αξιολόγησης στους δήμους, καθώς από τους ΟΤΑ α’ βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν και για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους πάντως είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι καθώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για αποχώρηση από το Δημόσιο, αφού σύμφωνα με τα κριτήρια υπαγωγής στη διαθεσιμότητα που ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κατηγορία χαμηλών προσόντων – πρόκειται για υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – οι οποίοι λαμβάνουν μικρότερη μοριοδότηση.

Από την άλλη βέβαια οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων δεν θα δουν όλοι την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, αφού πολλοί από αυτούς θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, όπου οι ειδικότητες τους είναι απαραίτητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.