Αφορά σε 1.453 θέσεις εργασίας με δίμηνες συμβάσεις – Τι λένε οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ

Νέα προκήρυξη για προσλήψεις στη Δημόσια ΤηλεόρασηΑναρτήθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη Διαύγεια η απόφαση για την προκήρυξη 1.453 θέσεων για τη Δημόσια Τηλεόραση. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με εκπροσώπους του υφυπουργού κ. Παντελή Καψή, θα γίνουν σταδιακά όταν γίνει δυνατή η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι προσλήψεις, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, αφορούν τον ενδιάμεσο φορέα έως ότου συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ και, συνολικά, δεν θα ξεπεράσουν τις 2000.

Η απόφαση έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα καθώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργούσε με 589 άτομα και στη συνέχεια θα γίνονταν οι υπόλοιπες προσλήψεις μόλις συστηνόταν ο μόνιμος φορέας ραδιοτηλεόρασης.

Στη απόφαση δεν αναγράφεται ο αριθμός των ατόμων που αναζητούνται, αλλά αναγράφεται ότι η μισθοδοσία τους θα ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ το δίμηνο.

Να σημειώσουμε ότι και οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις διάρκειας 2 μηνών και θα ανανεώνονται – όσες ανανεώνονται – μέχρι τη σύσταση του μόνιμου φορέα, όποτε και εφόσον αυτή γίνει πραγματικότητα.

Όπως διαβεβαιώνεται από το γραφείο του κ. Καψή όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αιτήσεις για την κάλυψη των 589 δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να μπουν στους 1.400 εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Όπως γράφει το Βήμα,  νέα προκήρυξη θα δημοσιευτεί στη Διαύγεια την ερχόμενη Δευτέρα 5 Αυγούστου οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αρχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Διαβάστε την απόφαση εδώ

Οι δημοσιογράφοι της πρώην ΕΡΤ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι :

«Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της να διασπάσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αφού έδωσε 24ωρη παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τις 589 θέσεις που είχε προκηρύξει (ποια άραγε η αναγκαιότητα της παράτασης;…) δημοσιοποίησε την προκήρυξη άλλων 1453 θέσεων, δίνοντας προθεσμία ως τις 9 Αυγούστου για ένα νέο γύρο εκβιασμού των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

»Δεν θα σταθούμε τόσο στον αφανισμό όλων των Περιφερειακών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ που προκύπτει από τους «τελικούς» σχεδιασμούς του Γκίκα Μάναλη και του Υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων του «εποχικού» προσωπικού με δίμηνη σύμβαση. Επί του παρόντος θα σταθούμε μόνο στην τελευταία πρόταση της νέας προκήρυξης, που αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης: «Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνεται σταδιακώς, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων των Ραδιομεγάρων Αγ. Παρασκευής και Θεσσαλονίκης».

»Προφανώς γι’ αυτό επιλέχθηκε ο συμβολικός αριθμός των 1453 θέσεων με τις οποίες η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ανοίξει την Κερκόπορτα της ΕΡΤ. Ο «μεταβατικός φορέας» είναι ένα  νομικά ανυπόστατο μόρφωμα. Η μόνη πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό, διαδικτυακό και πολιτιστικό πρόγραμμα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και
στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.