Μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας ΟΠΑΠ – Intralot – Scientific Games

Υπεγράφη η σύμβαση για τα ΛαχείαΥπεγράφη την Τρίτη στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η σύμβαση παραχώρησης της 12ετούς άδειας για την εκμετάλλευση των κρατικών λαχείων από την κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Ιntralot -Scientific Games.

H σύμβαση θα πρέπει πλέον να κυρωθεί από τη Βουλή και να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το τίμημα έχει οριστεί στα 190 εκατ. ευρώ. Η κοινοπραξία θα καταβάλει άμεσα το 20% (38 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα 152 εκατ. ευρώ μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή.

Στην κοινοπραξία μετέχουν με 67% ο ΟΠΑΠ, με 16,5% η Intralot και με 16,5% η Scientific Games. H κοινοπραξία είχε οριστεί προσωρινός ανάδοχος το Δεκέμβριο του 2012.

Το Δημόσιο εκτός από τα 190 εκατ. ευρώ θα εισπράξει στη 12ετία εγγυημένους φόρους από την κοινοπραξία ύψους 580 εκατ. ευρώ που στο σύνολό τους θα αγγίξουν το 1,5 δις. ευρώ.

H ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

«Υπεγράφη την Τρίτη μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) και της “Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.”, η 12ετής σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων.

Η εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» έχει ως μετόχους εταιρείες ελεγχόμενες από την ΟΠΑΠ Α.Ε. (ATH: OPAP), την Scientific Games (Nasdaq: SGMS) και την Intralot (ATH: INLOT).

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα παρέχει προς την «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» υπηρεσίες έναντι προμήθειας: (α) αξιοποίησης του υφιστάμενου δικτύου πωλήσεων, (β) ανάπτυξης νέου δικτύου πωλήσεων (με υπεργολάβο την Intralot) και (γ) λογιστικών, νομικών και φιλοξενίας μηχανογραφικών κέντρων».

Η ανακοίνωση της Intralot

«Η εταιρεία Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., στην οποία συμμετέχει η INTRALOT μαζί με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την Scientific Games (SGI), υπέγραψε με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τη σύμβαση για τη χορήγηση αποκλειστικής άδειας παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και εν γένει διαχείρισης του συνόλου των Ελληνικών Κρατικών Λαχείων (Στιγμιαία και Παραδοσιακά).

Η σύμβαση είναι 12ετούς διάρκειας από την έναρξη λειτουργίας, η οποία αναμένεται εντός 6 μηνών μετά την κύρωση της σύμβασης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ολοκλήρωση των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Επιπλέον της μετοχικής της συμμετοχής, η INTRALOT υπέγραψε σχετικές συμβάσεις προμήθειας με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., προκειμένου να παρέχει το σύνολο της απαραίτητης τεχνολογίας, υπηρεσίες λειτουργίας του κεντρικού συστήματος, υπηρεσίες συντήρησης – τεχνικής υποστήριξης του κεντρικού συστήματος και του εξοπλισμού του δικτύου, καθώς και υπηρεσίες logistics και τηλε-πωλήσεων.

Τέλος, σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. θα αναπτύξει το δίκτυο νέων σημείων πώλησης των κρατικών λαχείων, πλέον των πρακτορείων της ΟΠΑΠ Α.Ε., το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη των λαχείων και κυρίως του νέου ξυστού λαχείου.

Υπενθυμίζεται ότι η INTRALOT διαχειριζόταν από το 1993 έως το 2003 τα Στιγμιαία Λαχεία (Ξυστό) στην Ελλάδα, ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα έργα παγκοσμίως.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το νέο έργο που ανέλαβε η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η INTRALOT. Είμαστε βέβαιοι ότι η αναβάθμιση των κρατικών λαχείων και του νέου ξυστού λαχείου, ενός από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια διεθνώς, αλλά και στην Ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και τους μετόχους της εταιρείας. Η ισχυρή δομή της κοινοπραξίας, η διεθνής εμπειρία των μελών της και η ισχυρή τους παρουσία στη χώρα μας, εγγυώνται την επιτυχία της νέας εταιρείας”».

το βημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.