Η απάντηση του Ομίλου Ρέστη

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Βίκτωρ ΡέστηςΣυνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το δάνειο για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης ανέρχεται σε 5,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο δόθηκε από την FBB στην εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη Πρώτη Επιχειρηματική ΑΕ, και η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία εργαζομένου στην Τράπεζα στην Αρχή Καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. Ερευνάται αν υπάρχουν και άλλες τέτοιου είδους δανειοδοτήσεις από την FBB.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το  Zougla.gr, η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της FBB σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ, την οποία διερευνά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιεισαγγελέας Π. Νικολούδης.

Η απάντηση του Ομίλου Ρέστη:

Ποιος είναι ο Ρέστης



Η Restis Group είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος στη χώρα και επικεφαλής της είναι ο Βίκτωρ Ρέστης.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται τόσο στα media (MEGA, NICKELODEON, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) όσο και στην ενέργεια, το real estate, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τραπεζικό κλάδο, μέσω της FBBank. Η… χάρη του εφοπλιστή φθάνει μέχρι και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου και έχει εισηγμένες μερικές από τις εταιρείες του. Το όνομα του Ρέστη φιγουράρει στην 56η θέση στη λίστα του βρετανικού ομίλου Lloyd’s.

Ο εφοπλιστής είναι:

• ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας «Enterprise Shipping & Traiding», υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια
• κάτοχος του 33% της ναυτιλιακής εταιρείας «Freeseas»
• ιδιοκτήτης του κρουαζιερόπλοιου «Delphin Voyager», το οποίο και τον έβαλε στον χώρο της κρουαζιέρας.

ΒΗΜΑ, Zougla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.