Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου – Πρόεδρος σε Άκη: Κάτσε κάτω!

4 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η ένταση με αφορμή την ανάγνωση των ημερολογίων του Άκη Τσοχατζόπουλου στο δικαστήριο συνεχίστηκε και σήμερα, με τον πρώην υπουργό να έχει οργισμένους διαλόγους με την Έδρα.

Χαρακτήρισε «τυχαία χαρτιά», που «βρέθηκαν στον δρόμο» τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι θα λάβει μέτρα αν συνεχίσει να διακόπτει τη διαδικασία.

Ο πρώην υπουργός, για μία ακόμη φορά με συνεχείς παρεμβάσεις του, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την ανάγνωση εγγράφων από το προσωπικό του αρχείο, ενώ εκνευρισμένος έκανε αναφορά σε «μεροληπτική στάση» του δικαστηρίου και στην ευθύνη των εισαγγελέων, επαναλαμβάνοντας ότι τα επίμαχα αναγνωστέα αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Τσοχατζόπουλος: Ζητώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να με προστατέψει.
Πρόεδρος: Αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.
Τσοχατζόπουλος: Ποιος το κρίνει αυτό;
Πρόεδρος: Καθίστε κάτω. Αυτό έχει κριθεί.
Τσοχατζόπουλος: Διαμαρτύρομαι για τη μεροληπτική στάση του δικαστηρίου. Θα με προστατέψετε κ. Πρόεδρε;
Τακτική Εισαγγελέας: Εδώ δεν είστε μόνος. Είστε σε μια νόμιμη διαδικασία. Παρίστανται οι τρεις συνήγοροί σας. Δεν είστε υποχρεωμένος κάθε φορά που διαβάζεται κάτι να παίρνετε θέση. Θα παραμένετε σιωπηλός για να μην παρεμποδίζετε τη διαδικασία. Έχετε υποχρέωση. Οι πάντες είναι μάρτυρες εδώ ότι διεξάγεται μια νόμιμη διαδικασία. Μην την παρεμποδίζετε.
Τσοχατζόπουλος: Κάνετε ζημιά. Βλάπτετε. Θέλετε να πάρετε την ευθύνη;
Τακτική Εισαγγελέας: Η διαδικασία είναι δημόσια. Οι πάντες κρινόμαστε.
Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα που σας αφορά ως εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ψευδές και σαθρό κατηγορητήριο ενάντια στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Έχετε κι εσείς, ως εισαγγελέας, ευθύνη. Διαβάζετε χαρτιά που βρέθηκαν στον δρόμο. Εδώ κι εκεί. Έχετε ευθύνες.
Τακτική Εισαγγελέας: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Στον διάλογο παρενέβη και ο αναπληρωτής εισαγγελέας, ο οποίος είπε στον κατηγορούμενο πως οτιδήποτε αποδεικνύει έννομες συνέπειες «είναι έγγραφο», ενώ τόνισε πως αυτά που διαβάζει το δικαστήριο δεν εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα και δεν χρειάζεται παρέμβαση της Αρχής.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέμεινε στη θέση του και, απευθυνόμενος στην Έδρα, είπε: «Άρα, δεν τηρούμε πάλι τις διαδικασίες και τους νόμους», φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου.

Πρόεδρος: Αν συνεχίσετε έτσι, θα λάβω μέτρα. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να ακούμε τις παρατηρήσεις σας, αλλά διακόπτετε συνέχεια.
Τσοχατζόπουλος: Κι όμως αυτό κάνετε κ. Πρόεδρε.

Λίγο αργότερα, με αφορμή την ανάγνωση εγγράφου που αφορούσε offshore εταιρεία μέσω της οποίας διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ο πρώην υπουργός και πάλι σηκώθηκε και εξέφρασε διαμαρτυρίες.

Τσοχατζόπουλος: Είναι προτάσεις που έφτασαν στο γραφείο μου. Ούτε ημερομηνία, ούτε υπογραφή έχουν. Ασχολούμαστε με τυχαία χαρτιά. Τι υπευθυνότητα υπάρχει; Δεν ισχύουν.

Νewsit

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2013 at 19:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply