Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τζιαφού: Η Ελλάδα μοιάζει με την Κίνα πριν από 30 χρόνια

30 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ομοιότητες ανάμεσα στην Ελλάδα του σήμερα και την Κίνα πριν από 30 χρόνια εντοπίζει ο ισχυρός άνδρας της Cosco

Μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδυτών είναι ο μόνος ορθός δρόμος για την Ελλάδα λέει ο ισχυρός άνδρας της COSCO, κάπτεν Γουέι Τζιαφού.

Εντοπίζει μάλιστα αντιστοιχίες ανάμεσα στη σημερινή προσπάθεια της χώρας μας και το προ τριακονταετίας “άνοιγμα” της Κίνας.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τις μετοχές του ΟΛΠ και προαναγγέλλει “ειδική αποστολή” τεχνοκρατών της εταιρείας για να εξετάσουν επενδύσεις στους σιδηροδρόμους.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα μεγάλα μέσα που διαθέτει για να τονώσει την οικονομία.
Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός των μεταρρυθμίσεων και της εξωστρέφειας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Κίνα πριν από 30 χρόνια
“, σημειώνει.

Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα με τον αρχαίο της πολιτισμό, θα εξελιχθεί σε μία πρωτοκλασάτη, μοντέρνα χώρα του κόσμου αν ξυπνήσει“, υπογράμμισε.

News247

This entry was posted on Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2013 at 16:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply