Αν και ο σκεπτικισμός είναι δεδομένος, το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αν η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει τελικά, δεν είναι αρνητικό. Τα περισσότερα στελέχη συμφωνούν πως το κόμμα πρέπει να κρατήσει την υπεύθυνη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα και η χώρα να μην πάει σε εκλογές.

Μέχρι πολύ αργά το βράδυ συνεδρίαζαν στο ΠΑΣΟΚ για να αποτιμήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που φαίνεται πως δημιουργούνται με τη διαφαινόμενη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στη στάση ευθύνης που επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή. Επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση και να μην είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε, ποτέ, τρύπες στο νερό και δεν θα κάνει ούτε τώρα. Επίσης τόνισε ότι δεν δέχεται συνεργασία αλα καρτ.

Και αυτή η στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει τη στήριξη σχεδόν όλων των στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου που κλήθηκαν για κοινή συνεδρίαση στην Ιπποκράτους μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Μόνο δυο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι Γιάννης Κουτσούκος και Θάνος Μωραϊτης έχουν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει σε δικομματική κυβέρνηση, μόνο με τη ΝΔ και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ.

Δείτε τις δηλώσεις Βενιζέλου:

Αντίθετα, ο Κώστας Σκανδαλίδης θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τη στάση ευθύνης που έχει αναλάβει.

Στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ υπάρχει σκεπτικισμός για τις εξελίξεις αλλά θεωρείται πως λόγω της κρισιμότητας της περιόδου, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, μέσα από τη νέα προγραμματική συμφωνία μα “περάσει” ζητήματα που άπτονται του ιδεολογικού του προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση με αρκετά στελέχη. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, ενώ πρόσωπο επιλογής του ΠΑΣΟΚ θα είναι και ο υφυπουργός που θα είναι υπεύθυνος για την ΕΡΤ.\

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.