Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΥΡΙΖΑ: Οι θέσεις των δύο πλευρών στην εσωτερική αντιπαράθεση ενόψει Συνεδρίου

31 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι προτείνει η ηγεσία, τι θέλει η Αριστερή Πλατφόρμα – Αναλυτικά τα κείμενα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι θέσεις των δύο πλευρών στην εσωτερική αντιπαράθεση ενόψει ΣυνεδρίουΜία συνολική πρόγευση του διαλόγου και της αντιπαράθεσης που αναμένεται να εξελιχθεί στο διάστημα έως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου, δίδεται με την δημοσιοποίηση των κειμένων της ηγεσίας και των τροποποιητικών εισηγήσεων της Αριστερής Πλατφόρμας, συνιστωσών και τάσεων και μεμονωμένων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία πρώτη ανάγνωση και με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί, καθίστανται σαφείς οι διαφορές και οι εστίες αντιπαράθεσης, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα διατυπώνει στα κείμενα προς συζήτηση σαφείς αιχμές για τα εσωκομματικά («όχι σε ένα συνέδριο εσωτερικών σκοπιμοτήτων» και «χρειαζόμασταν καλύτερη προετοιμασία για το συνέδριο») αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενό της, ενώ άλλου τύπου κριτική στην ηγεσία και στελέχη του κόμματος ασκείται με σημεία όπως αυτό που τιτλοφορείται «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απεμπλακεί από έναν αδιέξοδο ευρωκεντρισμό».

Επιπλέον η Πλατφόρμα εμμένει στις κατά πολύ μαχητικότερες θέσεις της και κάνει λόγο για κατάργηση του μνημονίου, διαγραφή του χρέους της χώρας, μη αναγνώριση της δανειακής σύμβασης, διαγραφή χρεών αδύναμων οικονομικά ομάδων, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, κ.ά.

Η εσωτερική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, με την συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΝ (όπου και ανήκει το Αριστερό Ρεύμα) και με θέμα την διάλυση της μεγαλύτερης συνιστώσας του σχηματισμού, ενώ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ.

Αναλυτικά, τα κείμενα που έχουν κατατεθεί στον προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ.

This entry was posted on Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2013 at 19:32 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply