Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δίκη Ακη: Η «μίζα» και η βαλίτσα με τα 80 εκατομμύρια δραχμές

31 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Νόμιμη προμήθεια τα 25 εκ. δολάρια», λέει ο Σμπώκος

Δίκη Ακη: Η «μίζα» και η βαλίτσα με τα 80 εκατομμύρια δραχμές«Το δέκα τοις εκατό, τα 25 εκατομμύρια δολάρια, δεν είναι μίζα αλλά νόμιμη προμήθεια, που αφορά την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα Tor M1», υποστήριξε προς το δικαστήριο σήμερα, Παρασκευή, με προσωπική παρέμβασή του, ο Ιωάννης Σμπώκος, πάλαι ποτέ γενικός διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, με αφορμή τη σχετική αναφορά του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο κατηγορούμενος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε συγκεκριμένα: «Πώς είναι δυνατόν να βγάλει κάποιος τίμημα από το 1997-98, όταν δεν είχαν κάν επιλέγει τα συστήματα; Ούτε το ΓΕΕΘΑ είχε ακόμη αποφασίσει τι θα πάρει ο κάθε κλάδος».

Σε σχέση, δε, με τη σύμβαση Antey και Drumilan Offset, ο ίδιος εξήγησε ότι η τελευταία αναμείχθηκε για να πραγματοποιήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη. «Η πληρωμή της Drumilan ανερχόταν στο 10 τοις εκατό της αξίας των προγραμμάτων, ακριβώς ισόποσο με τα 25 εκατ. δολάρια. Δεν είναι να απορεί κανείς, με βάση τη σύμβαση τον Ιούλιο του 2000. Εγώ μιλάω για προβλέψεις συμβάσεων, για όρους συμβάσεων», ανέφερε ο Γιάννης Σμπώκος.

Στη διαδικασία παρενέβη, ωστόσο, και ο Νικόλαος Ζήγρας, όταν αναφέρθηκε στη βαλίτσα με τα χρήματα που του παρέδωσε ο Ντίνος Μιχαηλίδης (σσ. πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου) για να τα πάει στον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Σε μένα παραδόθηκαν τα λεφτά από τον Ντίνο Μιχαηλίδη. Πήγα τη βαλίτσα στον Τσοχατζόπουλο. Εκείνος την άνοιξε, είχε μέσα 80 εκατ. δρχ.», κατέθεσε ο Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο: «Η Bluebell είμαι εγώ».

Ο Νικόλαος Ζήγρας κατέθεσε, πάντως, ότι ουδεμία προσωπική συναλλαγή είχε με την Αρετη Τσοχατζοπούλου.  Όπως σημείωσε  «η μόνη επαφή ήταν με τον πατέρα της», ενώ προσέθεσε ότι «ο Τσοχατζόπουλος είχε υποδείξει το ακίνητο της Δεινοκράτους».  Εκτός του εξαδέλφου του ο Νικόλαος Ζήγρας καταφέρθηκε και εναντίον του Αστέριου Οικονομίδη, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του. «Δεν πληρώθηκε κανένα τίμημα στον Οικονομίδη (της Arcon) για τη Δεινοκράτους. Να μας πει που τα πλήρωσε», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτά, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Χρήστος Κατσιάνης σχολίασε: «Όποιος ακουμπάει τον Ζήγρα, λερώνεται, εγώ αυτό καταλαβαίνω»!

This entry was posted on Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2013 at 16:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply