Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΟΟΣΑ: Πανάκριβο το καλάθι της νοικοκυράς στην Ελλάδα της κρίσης…

Μάιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στην Ελλάδα το πιο ακριβό καλάθι της νοικοκυράςΠαρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια και τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, το «καλάθι» προϊόντων στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερο ακριβό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τις οποίες φιλοξενεί σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή», δείχνουν πως η χώρα μας εξακολουθεί να εμφανίζεται ελάχιστα φθηνότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολύ υψηλότερο.

Οπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, εάν το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, τότε οι σχετικές τιμές σε άλλες χώρες έχουν ως εξής:

– Γερμανία (όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο) 110 ευρώ
– Ηνωμένο Βασίλειο 111 ευρώ
– Αυστρία 114 ευρώ
– Λουξεμβούργο 132 ευρώ

Βεβαίως υπάρχουν και χώρες όπου το καλάθι προϊόντων κοστίζει λιγότερο σε σύγκριση με την Ελλάδα, όπως:

– Τουρκία 76 ευρώ
– Σλοβενία 92 ευρώ
– Πορτογαλία 93 ευρώ

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η «ακαμψία» των τιμών αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη μέχρι στιγμής αποτυχία της κυβέρνησης να απελευθερώσει τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα» και γενικότερα να «ανοίξει» τον ανταγωνισμό.

http://topstory.gr

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 28th, 2013 at 13:50 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply