Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαραζώνουν τα ΤΕΙ από τις περικοπές, καταγγέλλουν οι καθηγητές

Μάιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ζητούν συνάντηση με τον υπ. Παιδείας – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Μαραζώνουν τα ΤΕΙ από τις περικοπές, καταγγέλλουν οι καθηγητές

Τα οικονομικά προβληματα που αντιμετωπίζουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας επαναλαμβάνουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι αν αυτά δεν λυθούν, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν τα ακόλουθα προβλήματα:

– Νέα μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

– Συνεχή μείωση των προϋπολογισμών, πάγωμα των προσλήψεων νέων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού και αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Αθηνά» που όπως φοβούνται οι καθηγητές οδηγούν τα τμήματα των ΤΕΙ, με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό, με τελικό διαφαινόμενο αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, την κατάργησή τους κτλ.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών των ΤΕΙ συνεδρίασαν πριν από τρεις ημέρες και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Ιδρύματα με αφορμή τη μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 28th, 2013 at 19:44 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply