Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΚΠΟΙΖΩ: Προσοχή σε επιτήδειους που υπόσχονται ρύθμιση χρεών για δάνεια

Μάιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΚΠΟΙΖΩ: Προσοχή σε επιτήδειους που υπόσχονται ρύθμιση χρεών για δάνειαΑυξάνονται οι καταγγελίες καταναλωτών για γραφεία συμβούλων, που χωρίς καμία νομιμοποίηση ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά για «διαμεσολάβηση» σε εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών, σε σχέση με το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών, σύμφωνα με την Ενωση Καταναλωτών- Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Λαμβάνοντας υπόψη τα κρούσματα αυτά αλλά και τις καταγγελίες που λαμβάνει, η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ασκήσει ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εκμεταλλεύονται τον Ν. 3869/2010, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Προειδοποιεί επίσης τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ. και να εμπιστεύονται μόνο τους φορείς, που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην ιστοσελίδα της.

Οπως επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν, αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός, που έχει χρέη σε τράπεζες.

«Προκειμένου να προσελκύσουν τα υποψήφια “θύματά” τους, υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα, γενναίες διαγραφές χρεών, παρέχοντας αμφίβολης ποιότητας νομικές υπηρεσίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΚΠΟΙΖΩ.

«Σύμφωνα με τον Ν. 3869/2010, η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, του Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, των Ενώσεων Καταναλωτών- φορέων, που έχουν πιστοποιηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθώς και των δικηγόρων.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ χειρίζεται περισσότερους από 11.000 φακέλους υπερχρεωμένων δανειοληπτών, αρκετές δεκάδες, μέλη της, που έχουν καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής, έχουν δικαιωθεί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, με αποφάσεις, που εξασφαλίζουν τη διάσωση της κύριας κατοικίας και διαγράφουν σημαντικά ποσοστά των οφειλών, έως και 97%» τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

www.ekpizo.gr

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 28th, 2013 at 18:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply