Μεγάλος αριθμός εξεταζόμενων μαθητών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής (24/5) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Πρόκειται για 15 συνολικά μαθητές από τους 165 που έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις στο εξεταστικό κέντρο (2ο Λύκειο) της πόλης των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυριάκο Σημαδόπουλο που μίλησε στο Star-fm.gr ο αριθμός αυτός των μαθητών ήταν μη αναμενόμενος:

«Το Νοσοκομείο Γρεβενών δεν διαθέτει ψυχίατρο αλλά και ούτε μπορούμε να αρνηθούμε τα συμπτώματα που ανέφεραν στο Ιατρικό προσωπικό οι μαθητές. Σύμφωνα με τις οδηγίες, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε κατά προτεραιότητα τέτοια περιστατικά.

Για τους 15 μαθητές που προσήλθαν στο Νοσοκομείο μας, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παθολόγος Ιατρός κ. Νίκος Μασμανίδης τους εξέτασε και διαπίστωσε ότι είχαν συμπτώματα «κρίσης πανικού». Έμειναν λίγη ώρα, ηρέμησαν και στη συνέχεια αναχώρησαν για τα σπίτια τους».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου μιλώντας, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του πρώην εκπαιδευτικού, επεσήμανε και ότι: «Οι επαναληπτικές εξετάσεις ενδεχομένως να είναι ακόμη πιο δύσκολες από τις σημερινές, άρα να μην θεωρούν ότι η ένταση με την οποία βιώνουν την δοκιμασία θα είναι μικρότερη».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Γρεβενών Dr Θωμάς Λιάμπας, μετέφερε στο Star-fm.gr ότι οι μαθητές που δεν έγραψαν κανονικά με τους υπολοίπους και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο: «Θα διαγωνιστούν από τις 8 μέχρι τις 15 Ιουνίου, αυτή φορά σε εξεταστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια δυσκολία αφού τα θέματα θα είναι Πανελλαδικά. Εάν κάποιος είναι σωστά προετοιμασμένος δεν θα πρέπει να τον πιάνει  κρίση  πανικού» .

Στην επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο Γρεβενών, συνομιλήσαμε και με ασθενείς οι οποίοι την στιγμή της εξέτασης των μαθητών βρισκόταν στον ίδιο χώρο.
«Ήταν μια χαρά» μας μετέφερε κάποιος, που δεν ήταν γιατρός, συμπληρώνοντας: «Έλεγαν μεταξύ τους, πως ήρθαν για να μην γράψουν σήμερα εξετάσεις γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα»… Δηλώσεις που σίγουρα δεν αφορούν όλους τους μαθητές που νοσηλεύτηκαν.

Να επισημάνουμε ότι στις τελευταίες Πανελλήνιες εξετάσεις που έδιναν προχθές, είχαν νοσηλευτεί ξανά στο Νοσοκομείο Γρεβενών με τα ίδια συμπτώματα 6 μαθητές.

One thought on “Star-Fm.gr: Στο Νοσοκομείο Γρεβενών 15 μαθητές με συμπτώματα «κρίσης πανικού»…”
  1. Συγνώμη αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Πότε βρέθηκε το starfm στο νοσοκομείο?Υποθέτω αφού αποχώρησαν τα παιδιά γιατί όσο ήταν εκεί εγώ προσωπικά δεν είδα κανέναν.Και δε νομίζω πως είναι σωστό να αναπαράγουμε δηλώσεις του καθενός όπως αυτή :: «Έλεγαν μεταξύ τους, πως ήρθαν για να μην γράψουν σήμερα εξετάσεις γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα».Πιστέψτε με κανένα παιδί δεν προτιμά να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις κ να παρατείνει το άγχος κ την αγωνία του άλλες 10-15 μέρες. Επίσης καλό θα είναι το συγκεκριμένο γεγονός να θορυβήσει τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας και την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων κ όχι να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού του στυλ<>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.