Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» σε Σιάτιστα και Γρεβενά το 2014 (video)

16 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

mamoyth ΜΑΜΟΥΘΤην ευκαιρία να φιλοξενήσουν από κοινού το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» θα έχουν ο Δήμος Βοΐου και ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ, το Μάιο του 2014.

Το Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή 150-200 επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ανθρώπων της Παλαιοντολογίας παγκοσμίως με επιστημονικά αποτελέσματα και επιστημονικές εργασίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα τουριστικής προβολής περιοχών που διαθέτουν Παλαιοντολογικά Μουσεία όπως η Σιάτιστα και τα Γρεβενά.

Οι δύο πόλεις θα φιλοξενήσουν από μία ημέρα το συνέδριο, ενώ οι συμμετέχοντες θα βρεθούν για περίπου μία εβδομάδα στην περιοχή για παράλληλες δράσεις, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα σημαντικά ευρήματα των Μουσείων.

Το πρώτο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ακολούθησαν πόλεις όπως το Ρότερνταμ, ο Καναδάς, η Ν. Ντακότα και η Σιβηρία. Το τελευταίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, με την εμπειρία να δείχνει πως η διεθνής προβολή οδήγησε σε περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού- συνεδριακού τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για τις περιοχές που το φιλοξένησαν.

Οργάνωση:
Δήμος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου
Δήμος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Θεοδώρου
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ρότερνταμ, Ντικ Μολ

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2013 at 17:29 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply