Ο Ολιβερ Στόουν «σκηνοθετεί» πρωθυπουργία ΤσίπραΤην ευχή στον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, διατύπωσαν ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ σε δηλώσεις τους μετά το γεύμα που είχαν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στο Ζάγκρεμπ.

Ο Ολιβερ Στόουν τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είναι η ελπίδα της Ελλάδας και προσέθεσε ότι «αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει».

Ο κ. Ζίζεκ είπε ότι πιστεύει στον ΑΑλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: «Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ για αυτόν το ρόλο μου. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση και το γεύμα που είχε με τον Ολιβερ Στόουν και τον Σλαβόι Ζίζεκ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτή τη συνάντηση και αποκάλυψε ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο «Platoon», μια αντιπολεμική ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ σημειώνοντας ότι σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε πρόσθεσε, θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης και αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ιβο Γιοσίποβιτς. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος.

Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.