Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι αναφέρει το ΦΕΚ της κυβέρνησης για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

12 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου

Μετά την δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που υπέγραψε χθες Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες εκτύπωσης και επίδοσης από τις πρώην Νομαρχίες της χώρας των  “φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης” σε χιλιάδες καθηγητές.

Η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι το εξής:

“Είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους”.

Επίσης στο προεδρικό διάταγμα επισημαίνονται και η “σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας”όπως και οι σοβαροί κίνδυνοι από την ενδεχόμενη απεργία για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους.

Η απόφαση για πολιτική επιστράτευση, όπως αναφέρεται στο επίμαχο ΦΕΚ, αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των επιδόσεων που θα αγγίξει περίπου τα 88.000 και ίσως περισσότερα) “φύλλα επιστράτευσης”, όσοι είναι οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ και τι προβλέπει για την επιστράτευση καθηγητών:

Fek EPISTRATEYSH


 

www.news247.gr

This entry was posted on Κυριακή, 12 Μαΐου, 2013 at 09:40 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply