Συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με θέμα την αποτροπή των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών στη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά 2 ώρες την εβδομάδα αλλά και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει το θέμα με διάλογο και να μην διαταραχθεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις πλην του ΠΑΜΕ εισηγήθηκαν την πενθήμερη απεργία από την πρώτη μέρα των πανελλαδικών στις 17 Μαΐου χωρίς ωστόσο να λάβουν οριστική απόφαση λόγω διαφωνιών σε διαδικαστικά ζητήματα.

Μελέτη του ΟΑΣΑ δείχνει ότι οι καθηγητές στην Ελλάδα δουλεύουν λιγότερο συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά με το νέο εργασιακό καθεστώς από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα πλησιάσουν αυτό τον μέσο όρο με 20 έως 23 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα και ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

Από την πλευρά των καθηγητών ως κόκκινη γραμμή ορίζεται το καθεστώς των μεταθέσεων, μέτρο που έχει κριθεί απαραίτητο για να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία.

Μετά την σημερινή συνάντηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει -πιθανότατα αύριο- για να αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσουν οι κινητοποιήσεις.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.