Οι φήμες οργιάζουν για τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του στην Αθήνα

Το ελληνικό μυστήριο του Γούντι Αλεν

Ολοκληρώθηκαν προσφάτως τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Γούντι Αλεν. Η «Blue Jasmine», όπως η ταινία τιτλοφορείται, γυρίστηκε σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λος Αντζελες) αλλά προς το παρόν τίποτε δεν έχει γίνει γνωστό για την πλοκή της.

Αντιθέτως, το καστ της ταινίας  είναι γνωστό. Οπως σε κάθε ταινία του Αλεν, είναι επίσης αξιοζήλευτο. Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Σάλι Χόκινς ο κωμικός της τηλεόρασης Λούις Σ. Κ. και ο Αλεκ Μπάλντουϊν είναι ορισμένοι από τους ηθοποιούς που υπηρετούν τον διάσημο σκηνοθέτη στο τελευταίο κινηματογραφικό όραμά του.

Αν όμως απλώς και μόνον η πλοκή μιας ταινίας του Γούντι Αλεν (που μάλιστα έχει ήδη γυριστεί) χαίρει τόσης μυστικότητας, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το πόσο δύσκολο (αν όχι αδύνατον) είναι να μιλήσεις με σιγουριά για το τι έχει στο μυαλό του να κάνει στο μέλλον ο συγκεκριμένος δημιουργός.

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί για την ταινία που πρόκειται να γυρίσει στην Ελλάδα αλλά προς το παρόν ουδείς είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το οτιδήποτε. Η φημολογία λέει ότι το ρεπεράζ των τοποθεσιών της «ελληνικής» ταινίας του Αλεν θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το βέβαιο είναι ότι και να γίνει δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Κυκλοφορεί έντονη φημολογία που λέει ότι ο Γούντι Αλεν ενδέχεται να εξετάσει σημεία της  Πλάκας όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Εάν…» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η εν λόγω ταινία την περασμένη εβδομάδα προβλήθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο ειδικών προβολών για την ελληνική κοινότητα. Στην Πλάκα άλλωστε γυρίστηκε ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής ταινίας «Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου» με τους Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντανστ.

Μέρος του ελληνικού Τύπου «οργίαζε» από πέρσι τον Μάιο για τα περίφημα «ελληνικά» σχέδια του Γούντι Αλεν χρησιμοποιώντας αστείους τίτλους – κράχτες του τύπου «Σκιάθο και Αθήνα η νέα ταινία του Γούντι Αλεν». Τίποτε από αυτά βεβαίως δεν συνέβη αφού η νέα ταινία του Γ. Αλεν είναι το «Blue Jasmine» που γυρίστηκε στην …Αμερική.

Σύμφωνα πάντως με έγκυρη πηγή του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, συνεργάτες  του Γ. Αλεν έχουν όντως έρθει σε επαφές με έλληνες για την περίπτωση της δημιουργίας μιας ταινίας του. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, οτιδήποτε κάνει ο Γ. Αλεν σχετικό με την Ελλάδα, θα το κάνει από το 2014 και μετά.

Ζουμπουλάκης Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.