Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε Νορβηγούς πουλάει τη θυγατρική του στη Βουλγαρία ο ΟΤΕ

29 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε Νορβηγούς πουλάει τη θυγατρική του στη Βουλγαρία ο ΟΤΕΤην αποχώρησή του από άλλη μια χώρα των Βαλκανίων επισημοποίησε ο ΟΤΕ, που προχώρησε στην πώληση τής κατά 100% θυγατρικής του εταιρείας Cosmo Bulgaria Mobile EAD (Globul) και της Germanos Telecom Bulgaria στη νορβηγική Telenor.

Το τίμημα της πώλησης των θυγατρικών του στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ανήλθε στα 717 εκατ. ευρώ (λίγο παραπάνω από την τιμή – στόχο των 700 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί). Ωστόσο, η τιμή θα προσαρμοσθεί ανάλογα με τον καθαρό δανεισμό της εταιρείας και τις αλλαγές στο κεφάλαιο κίνησης κατά την ημέρα της ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Το τίμημα αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, ισούται με το εξαπλάσιο των εκτιμώμενων κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Globul για το 2013.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε ότι «η συμφωνηθείσα αξία πώλησης βελτιώνει την αξία του ΟΤΕ προς όφελος όλων των μετόχων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και αβέβαιη περίοδο και εξασφαλίζει τη μείωση του δανεισμού του Ομίλου και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, ανεξάρτητα από το μακροοικονομικό περιβάλλον και έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τον καθαρό δανεισμό μας κατά 2,3 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 50%».

Η συναλλαγή με τη νορβηγική Telenor αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων μηνών μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.
Με την πώληση και της θυγατρικής του στη Βουλγαρία ο ΟΤΕ συρρικνώνει περαιτέρω την παρουσία του στο εξωτερικό και κυρίως στα Βαλκάνια, καθώς από την είσοδο της γερμανικής Deutsche Telekom στο μετοχικό του κεφάλαιο έχει ήδη ρευστοποιήσει τις θυγατρικές του στην Αρμενία και στα Σκόπια και ακόμη τη συμμετοχή του στην Telecom Serbia, ενώ τώρα αποχωρεί και από τη Βουλγαρία. Επίσης, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το εγχείρημα πώλησης του Hellas Sat σε άραβες επενδυτές. Ο ΟΤΕ εξακολουθεί να παραμένει στη Ρουμανία και στην Αλβανία.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2013 at 20:28 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply