Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεργία μέσα στις εξετάσεις συζητούν οι καθηγητές για να μην αυξηθεί το ωράριό τους

29 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Απεργία μέσα στις εξετάσεις συζητούν οι καθηγητές για να μην αυξηθεί το ωράριό τουςΠυκνώνουν οι φωνές των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που συζητούν απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να μην περάσει η αύξηση ωραρίου τους κατά 2 ώρες την εβδομάδα, ώστε το ερχόμενο έτος να μειωθούν οι ανάγκες για αναπληρωτές και να εξοικονομηθούν χρήματα όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν ο κλάδος των καθηγητών θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει: κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις που ξεκινούν στις 17 Μαϊου, είτε με απεργία, είτε με άρνηση βαθμολόγησης των γραπτών.

Για να εγκριθεί τέτοια πρόταση θα πρέπει να συμφωνήσουν τουλάχιστον τα 2/3 των ΕΛΜΕ, ωστόσο το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς πέρα από την αύξηση του ωραρίου από την ερχόμενη χρονιά θα ξεκινήσει επίσης η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις όσων κριθούν υπεράριθμοι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, η αύξηση του ωραρίου θα οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην ανεργία.

Οπως υποστηρίζει, 11.000 αναπληρωτές πιθανότατα απομακρύνονται από τη δημόσια εκπαίδευση ενώ στην ιδιωτική εκπαίδευση έρχεται κατάργηση 527 θέσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι απολύεται το 11,1% των υπηρετούντων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, ζήτησε ήδη από τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης να συνυπολογίσουν την αύξηση του ωραρίου στους υπολογισμούς τους για το πόσους εκπαιδευτικούς χρειάζονται του χρόνου τα σχολεία με ηλεκτρονική καταγραφή, και να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη.

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2013 at 22:31 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply