Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντώνης Κανάκης: Για κάθε «φουσκωτό» 50 ευρώ την ημέρα η προστασία

Απρίλιος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Αντώνης Κανάκης: Για κάθε «φουσκωτό» 50 ευρώ την ημέρα η προστασία
Στους κανόνες του…εθιμικού δικαίου απέδωσε την προστασία των νυχτερινών καταστημάτων του από μπράβους ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος κατέθεσε χθες στη δίκη του κυκλώματος τοκογλυφίας, εκβίασης και προστασίας με επικεφαλής τους αδελφούς Μελέτη.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής και ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αμφισβήτησε την ικανότητα των νόμιμων εταιριών φύλαξης (security), αλλά και της ελληνικής αστυνομίας, να αναλάβουν αυτό το έργο, ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές και στον εισαγγελέα αναρωτήθηκε: «Σας σοκάρει η αποκάλυψή μου ότι στα νυχτερινά μαγαζιά σε όλον τον πλανήτη γη υπάρχουν άνθρωποι που διαχειρίζονται τις ‘εκρήξεις’; Αυτή είναι η κατάσταση, έτσι τη βρήκα».

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, μετά την επιμονή κλήτευσής του από το δικαστήριο, ο Αντώνης Δούμας, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, παραδέχτηκε ότι συνεργαζόταν με τον κατηγορούμενο Κ. Μελέτη, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια και του ζητούσε να του στέλνει άτομα για την προστασία του μαγαζιού του στη Χαλκιδική. Αρνήθηκε ωστόσο πως εκβιάστηκε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θεωρεί αδιανόητο να υποστεί ο ίδιος εκβίαση.

-«Οι μάρτυρες εδώ μας λέγανε ότι δεν υπάρχει προστασία στη νύχτα και ότι δεν γίνονται επεισόδια», παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

-«Κακώς σας τα είπαν. Στα μεγάλα μαγαζιά γίνονται διάφορα. Υπάρχει πολύς κόσμος, ο οποίος κάνει κατανάλωση αλκοόλ και είναι απαραίτητη η παρουσία ανθρώπων που θα διαχειρίζονται τα μικροεπεισόδια», απάντησε. Η αμοιβή ήταν 50 ευρώ την ημέρα για τον καθένα «φουσκωτό».

Σε ερώτηση της έδρας γιατί δεν ανέθεσε τη δουλειά αυτή σε κάποια νόμιμη εταιρία security, που φορολογείται, ο παρουσιαστής υποστήριξε πως «τους δίνουν έναν φακό και ένα γκλοπ και τους βαφτίζουν security».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Απρίλιος 19th, 2013 at 15:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply