Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ίχνη από τρίτο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο laptop του Ι.Διώτη

19 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Ιχνη από τρίτο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο laptop του Ι.Διώτη

Νέα ερωτήματα προκύπτουν γύρω από τις καταθέσεις του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης στο φορητό υπολογιστή που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο κ.Διώτης, υπάρχουν ίχνη από τρία usb της λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, συνολικά εντοπίστηκαν ίχνη από 23 usb στο σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή που κατασχέθηκε στο γραφείο του κ.Διώτη και εξετάστηκε με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων. Τα τρία από τα ίχνη προέρχονται από τη λίστα Λαγκάρντ και κατά συνέπεια προκύπτουν ερωτήματα, καθώς μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι υπήρχαν μόνο δύο stick της λίστας στην κατοχή του κ.Διώτη. Αυτού που είχε αρχικά λάβει ο ίδιος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου το οποίο στη συνέχεια κατέστρεψε και το αντίγραφο που είχε δημιουργήσει και παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το τρίτο usb «μπαίνει» για πρώτη φορά στον υπολογιστή του κ. Διώτη στις 15 Ιουλίου 2011 ενώ η τελευταία σύνδεση του γίνεται στις 16 Ιανουαρίου 2012.

Επίσης στο σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή υπήρχαν ίχνη από 1.972 αρχεία από τα 2.062 που εμπεριέχονται συνολικά στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν εντοπίζονται τα τρία αρχεία των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής στην ίδια πραγματογνωμοσύνη, αναφέρεται ότι το «στικάκι» που έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στον Ευάγγελο Βενιζέλο «μπήκε» στον υπολογιστή του κ. Διώτη στις 8 Ιουλίου 2011 στις 14:01:41 μμ και αποσυνδέθηκε από τον υπολογιστή του το ίδιο βράδυ στις 11:01:44.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2013 at 22:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply