Στην υπογραφή της σύμβασης, με την ανάδοχο εταιρεία του έργου “Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Σιάτιστας”  προχώρησε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, παρουσία της Δημάρχου Βοΐου Παναγιώτας Ορφανίδου, του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, Περιφερειακών – Δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Φανερά ικανοποιημένη η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη για την καθοριστική τους συμβολή, ώστε να υπάρξει αυτή η θετική εξέλιξη και συμπλήρωσε”είναι ένα έργο που θα λύσει το σοβαρότατο υδροδοτικό πρόβλημα της Σιάτιστας κυρίως τους θερινούς μήνες και θα δώσει ανάσα στους κατοίκους που περίμεναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή”.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την πόλη της Σιάτιστας σημείωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής όπως και η διαδικασία που θα επακολουθήσει, με τα δίκτυα της αποχέτευσης και το βιολογικό καθαρισμό. “Νιώθω πραγματικά πολύ ευχάριστα πρόσθεσε που μπορέσαμε και φέραμε σε πέρας αυτή τη διαδικασία ολοκλήρωσης των μελετών την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο ως πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και η συμβολή του νυν Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν κομβικής σημασίας. Το συγκεκριμένο έργο συνέχισε ο κ. Δακής θα δώσει μια ουσιαστική αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειάς της, αλλά θα συνδράμει και στη δυνατότητα ανάπτυξης γιατί τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης αποτελούν πρωταρχικό παράγοντα πέρα από την υγιεινή και στην αναπτυξιακή στρατηγική προοπτική ενός τόπου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα γίνει προσπάθεια συντονισμού με την ευθύνη της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την ανάδοχο εταιρεία για να υπάρξει κατά το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των κατοίκων στη φάση κατασκευής. Οτιδήποτε πετυχαίνουμε είναι αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας αγώνα και στρατηγικού σχεδιασμού επανέλαβε ενώ η παρουσία μας εδώ δίνει ένα σαφές μήνυμα, της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τη Δημοτική αρχή“.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης στάθηκε στα έργα που εντάχθηκαν ή άμεσα θα ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα με σημείο αναφοράς το Δήμο Βοΐου προυπολογισμού 64.000.000,00 Ε.” Η στάση μας αυτή έσπευσε να τονίσει δείχνει το ενδιαφέρον μας για την περιοχή ενώ ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν ώστε να υπάρξει αυτό το θετικό αποτέλεσμα”.

Το έργο<< Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Σιάτιστας>> προυπολογισμού 5.325.900,00 Ε, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013. Προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε με σκοπό την προστασία της δημόσια υγείας των κατοίκων από την υποβάθμιση των υδάτινων πόρων και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα και στο έργο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου με αγωγούς διαφόρων διατομών συνολικού μήκους 34.533 μέτρων, εγκατάσταση 66 πυροσβεστικών κρουνών και κατασκευή 2250 αναμονών σύνδεσης παροχών ύδρευσης προς τους καταναλωτές. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίσθηκε σε 24 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.