Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα. Όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ πιο ελαστικός για τις μικρές αυθαιρεσίες και για πρώτη φορά θα νομιμοποιεί πλήρως τα ακίνητα, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης για 30 χρόνια των ακινήτων τα οποία έχουν μεγάλες αυθαιρεσίες.

Οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή λένε ότι με το νέο νόμο νομιμοποιούνται όλα τα προ του 1975 αυθαίρετα κτίσματα. Το έτος θεωρείται ορόσημο καθώς είναι η χρονιά που συντάχθηκε το νέο Σύνταγμα της χώρας και μαζί οι νέοι αυστηρότεροι πολεοδομικοί κανόνες.

‘Ετσι όλα τα αυθαίρετα κτίσματα είτε έχουν οικοδομική άδεια είτε όχι και έχουν ανεγερθεί πριν το 1975 πλέον νομιμοποιούνται. Για να αποδείξει ο ιδιοκτήτης ότι το κτίσμα του είναι προ του 1975 (εάν δεν υπάρχει άδεια) θα πρέπει να προσκομίσει είτε αεροφωτογραφία, είτε έγγραφο σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφωνικής σύνδεσης για να αποδείξει ότι το κτίσμα υπήρχε.

Παράλληλα με τον νέο νόμο ανοίγει ο δρόμος της πλήρους νομιμοποίησης όλων των αυθαιρέτων μετά το 1975 που διαθέτουν άδεια και οι αυθαιρεσίες δεν αυξάνουν την οικοδομήσιμη επιφάνεια που προβλέπεται, ενώ με τον ίδιο νόμο θα νομιμοποιηθούν και οι μικρές αυθαιρεσίες όπως οι κλειστοί ημιυπαίθριοι κλπ.

Newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.