Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το κινητό πάτησε τα 40!

8 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Μάρτιν Κούπερ και το πρώτο κινητό τηλέφωνο από τη MotorolaΠριν από 40 χρόνια (στις 4 Απριλίου) έγινε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο. Ήταν η συσκευή που είχε κατασκευάσει ο Μάρτιν Κούπερ, μηχανικός στην εταιρεία Motorola, ο οποίος τηλεφώνησε σε συνάδελφό του, ο οποίος εργαζόταν σε ανταγωνίστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών για να του ανακοινώσει ότι του μιλάει από ένα “πραγματικό κινητό τηλέφωνο”.

Ο Μάρτιν Κούπερ και το πρώτο κινητό τηλέφωνο από τη Motorola Ο Μάρτιν Κούπερ και το πρώτο κινητό τηλέφωνο από τη Motorola Ο 85χρονος Κούπερ, ο οποίος θεωρείται ο “πατέρας” του κινητού τηλεφώνου, δεν φανταζόταν ποτέ πως το κόστος απόκτησης μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας θα ήταν τόσο προσιτό σήμερα, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC το1983, δεδομένου ότι τότε ένα κινητό τηλέφωνο κόστιζε περίπου 3.500 δολάρια.

Αντίθετα οραματιζόταν, όπως είχε πει, ότι “μια μέρα οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας θα ήταν τόσο μικρές που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τις κρεμάσουν στο αυτί τους”.

Όπως είπε ο Κούπερ, η ιδέα για την κατασκευή του πρώτου κινητού τηλεφώνου “γεννήθηκε” στο τέλος της δεκαετίας του ’60, όταν η εταιρεία ΑΤ&Τ ανακάλυψε το τηλέφωνο αυτοκινήτου.

Το 2012, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, υπήρχαν έξι δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη την ώρα που ο πληθυσμός της Γης δεν ξεπερνούσε τα 7 δισεκατομμύρια.

www.enet.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 at 22:01 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply