Κανονικά τα καταστήματα την Μεγάλη Τετάρτη, κλειστά την Τρίτη του Πάσχα 07-05-13

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΣΕΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, ενημερώνει τους εμπόρους και τους καταναλωτές ότι για φέτος η πρωτομαγιά κηρύχθηκε αργία, με την υπ’ αριθμ. 9280/196/1-4-2013 απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και λόγω του γεγονότος ότι συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, η αργία μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2013.

Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ενώ η Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την αργία της Τρίτης του Πάσχα, εξαιρούνται μόνο οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Δημάδης Κωνσταντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.