Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελληνικό facebook από φοιτητές του ΕΜΠ … Moodeet

8 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://www.pinnokio.gr/Uploads/Articles/MOODEET-ELLHNIKO-FACEBOOK-EFTIAKSAN-FOITHTES-TOY-EMP/ArticleImage_92677-jpg.xpng?p=92677&w=330Καινοτόμα είναι η ιδέα του 25χρονου Μιχάλη Πετυχάκη και του 27χρονου Ιωσήφ Αλβέρτη, που κατάφεραν να σχεδιάσουν το ελληνικό facebook!

Πρόκειται για το moodeet, το οποίο είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας μέσω emoticons (γνωστές στα ελληνικά και ως φατσούλες).

Όπως εξηγούν σε συνέντευξή τους, η ιδέα τους «μπήκε» στο διδακτορικό για τα social media που παρακολουθούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την μοιράστηκαν με τους φίλους τους και έκαναν πραγματικότητα με κόπο και εργασία την ιδέα τους.

Οι δημιουργοί τους την χαρακτηρίζουν ως «μια πλατφόρμα αποτύπωσης της διάθεσης του χρήστη».

«Επανασχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης θα εκφράζεται. Φτιάξαμε ένα νέο λεξιλόγιο από φατσούλες. Είναι μια επανάσταση στο status», λένε και εξηγούν ότι κάθε χρήστης θα μπορεί χωρίς να γράψει κείμενο, μόνο με τα εικονίδια να εκφράσει ακριβώς αυτό που νιώθει.

Τα παιδιά εξηγούν ότι σκοπός τους δεν είναι να ανταγωνιστούν το facebook, αλλά να καλύψουν το κενό τους… Οι νέοι, που έδωσαν περίπου 6.000 ευρώ για να το «στήσουν», είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν παγκόσμια απήχηση.

To application είναι διαθέσιμο εδώ και δύο εβδομάδες στο app store, σε πλατφόρμα Windows 8. Σύντομα θα είναι και σε android.

www.enet.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 at 23:28 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply