Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσιο: 7.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

8 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

2.000 απολύσεις επίορκων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο – Ακόμη 5.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους

Δεν έχουν τέλος τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο και τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για απολύσεις εδώ και τώρα.

Αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν ότι οι απολύσεις… βολεύουν και την κυβέρνηση υπό την έννοια ότι αυξάνουν το αριθμό των προσλήψεων που μπορεί να κάνει, καθώς κάθε μια απόλυση στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του Δημοσίου ανοίγει το δρόμο για μια πρόσληψη μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Όπως και να ‘χει πάντως όλα δείχνουν ότι πλέον έχει εξευρεθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα βγουν εκτός δημοσίου, όχι μέσω διαθεσιμότητας, αλλά με απευθείας απόλυση.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους επίορκους, που ήδη έχουν “συλληφθεί” για κάποιο αδίκημα, αλλά και εκείνους που υπολογίζεται ότι έχουν πέσει σε κάποιο παράπτωμα το οποίο επισείει απόλυση με βάση τον νέο κώδικα.

Έτσι έως τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν δει την έξοδο, κυριολεκτικά ή με βάση την αυτόματη διακοπή μισθοδοσίας περί τους 2.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι που ήδη διώκονται για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου από το υπουργείο (βάσει διαρροών) υπολογίζεται ότι άλλοι 5.000 υπάλληλοι θα δουν την πόρτα εξόδου καθώς είτε έχουν υποβάλει πλαστά πτυχία δικαιολογητικά κλπ, είτε είναι από τους λεγόμενους κοπανατζήδες.

Συνολικά την πόρτα εξόδου αναμένεται να δουν 7.000 άτομα και εδώ μιλάμε για απόλυση.

Παράλληλα όμως θα συνεχίσει ο θεσμός της διαθεσιμότητας, οι 25.000 υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός Δημοσίου για 12 μήνες και θα εισπράττουν μόνο το 75% του μισθού τους θα πρέπει να αναμένουν τα νέα οργανογράμματα ώστε να διεκδικούσουν μια θέση βάσει μορίων και εξετάσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Οι 7.000 χιλιάδες απολύσεις αυξάνουν πάντως την πιθανότητα επιστροφής τους σε μια θέση στο Δημόσιο.

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 at 14:51 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply