Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΑ Σ΄ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ…για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών

8 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Πού κρύφτηκαν οι ήρωες των παραμυθιών;»

Την Τετάρτη 3 Απριλίου η Βιβλιοθήκη φιλοξένησε τους μαθητές των δύο τμημάτων της Ε΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών και τους δασκάλους τους Δημήτρη Παλάσκα και Γιώργο Φίλιο.

Για αρχή διαβάσαμε τις μικρές ιστορίες «Το φως των βιβλίων δε σβήνει ποτέ» και «Τα βιβλία είναι μάτια μαγικά», καθώς και το σύντομο  μήνυμα που στέλνει φέτος το τμήμα των ΗΠΑ (της Διεθνούς Οργάνωσης για τα Βιβλία) σε όλο τον κόσμο, με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΑ Σ΄ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ». Η ιστορία ,μάλιστα, του Καπίλ, ήρωα της μιας από τις ιστορίες  που διαβάστηκαν, τους συγκίνησε  ξεχωριστά.

Η συνέχεια ήταν πολύ δημιουργική για τα παιδιά. Η Βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή συντόνισε τη δραστηριότητα που ακολούθησε: αφού ξεφύλλισαν τα βιβλία του Άντερσεν, οι μαθητές επέλεξαν τον αγαπημένο τους ήρωα, ζωγράφισαν με χρώματα σε λευκά χαρτιά και εκεί έκρυψαν τους ήρωές τους, που είχαν χρωματίσει,επίσης, με τα ίδια χρώματα, ώστε να μη διακρίνονται. Στη συνέχεια αποκάλυψαν τους κρυμμένους ήρωες με παντομίμα.

Για το τέλος  αφήσαμε την αφήγηση του παραμυθιού του Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά».Πριν φύγουν, τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το βιβλίο, που, όπως μας είπαν, είναι ο πιο πιστός μας φίλος, αυτός που πασπαλίζει τη ζωή μας με μαγεία, όνειρο , φαντασία αλλά και αλήθεια!

Μαίρη Παρασκευά

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 at 20:42 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply