Ο αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για τη φιλοφρόνηση προς την όντως ωραία γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια
H γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε επικρίσεις, επειδή σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων χαρακτήρισε τη γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, ως «την πιο όμορη γενική εισαγγελέα στη χώρα».

Οι επικριτές του έσπευσαν να πουν ότι το σχόλιο αντικατοπτρίζει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους και ο Μπ.Ομπάμα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.

Μιλώντας μετά την Κ.Χάρις σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «είναι σπουδαία και αφοσιωμένη και σκληρή και είναι αυτό που χρειάζεται όποιος ασχολείται με το νόμο και είναι βέβαιη ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει».

Και ύστερα πρόσθεσε: «Και, επίσης, τυχαίνει να είναι η πιο όμορφη γενική εισαγγελέας στη χώρα. Είναι αλήθεια. Ελάτε τώρα. Και είναι σπουδαία φίλη και με στηρίζει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι επικριτές θεώρησαν ότι τα σχόλιά του ήταν απρεπή και δεν είχαν σχέση με την εκδήλωση.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος μίλησε με την γενική εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη για τον «περισπασμό» που προκάλεσαν τα σχόλιά του.

«Δεν ήθελε με κανένα τρόπο να μειώσει τις επαγγελματικές επιτυχίες και ικανότητες της γενικής εισαγγελέως» είπε ο υπεύθυνος Τύπου, Τζέι Κάρνεϊ.

Εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις δήλωσε ότι η γενική εισαγγελέας στηρίζει σθεναρά τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά δεν είπε εάν δέχθηκε τη συγγνώμη του.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.