Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση Ζαχόπουλου εισηγήθηκε ο εισαγγέλας

5 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης του ροζ DVD με προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου εισηγήθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος η πρώην συμβασιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού και πρωταγωνίστρια της ιστορίας Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιoγράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Αντίθετα, ο κ. Αγγελής ζήτησε να κηρυχθεί αθώα λόγω αμφιβολιών η Εύη Τσέκου για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το επίμαχο DVD περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενοχή τους . Κατά την άποψή του ο Θέμος Αναστασιάδης αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που πήγε η Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στη συνέχεια παρέδωσε το DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους .

Μίνα Μουστάκα στα Νέα

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2013 at 14:35 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply