Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο μεγαλύτερος φοροφυγάς της Ευρώπης;

4 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ιταλός επιχειρηματίας στο “μάτι” των διωκτικών αρχών

http://img.protothema.gr/56B4AC37A48A364D0CEAF7202F7BAA5E.jpgΤο ποσό – μαμούθ των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ απαιτούν οι ιταλικές αρχές από ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο, έναν επιχειρηματία από την Σικελία που εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης της Ευρωζώνης!

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Αστυνομία, ο 57χρονος Σικελός Vito Nicastri, κάτοικος της μικρής κωμόπολης Alcamo, κοντά στο Trapani, ερευνάται για τις σχέσεις του με την Μαφία, ενώ ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης και σε απαγόρευση απομάκρυνσής του από την πόλη για τα επόμενα τρία έτη (!), έως ότου τελεσιδικήσουν οι έρευνες και οι νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο “υπερ-οφειλέτης” είναι ευρύτερα γνωστός στην Ιταλία ως ο “βασιλιάς της εναλλακτικής ενέργειας”, καθώς φέρεται να ελέγχει ή να διαχειρίζεται μεγάλα αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και συναφείς επενδύσεις, μέσω ενός δικτύου 43 εταιρειών (!). Οι σε βάρος του κατηγορίες έγκεινται στην μη απόδοση φόρων και στην απόκρυψη εσόδων από μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του. Οι αρχές εκτίμησαν τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου σε ποσό ανάλογο του προστίμου που αρχικώς του επιδόθηκε, δηλαδή σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ, και τώρα μένει να σταχυολογηθούν οι εναντίον του αποδείξεις και να επιδικαστεί το ποσόν. Διαδικασία πάντως χρονοβόρα και στη γειτονική μας χώρα…

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2013 at 22:31 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply