Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένα βήμα πριν το λουκέτο οι Κυπριακές αερογραμμές;

4 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ποια είναι τα εφιαλτικά σενάρια

Σε άμεση παραίτηση θα καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα τα μέλη του διοικητικού.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα «Αλήθεια», η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αντικαταστήσει όλα τα μέλη, με νέα άτομα που θα προχωρήσουν στη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων.

Οι πιλότοι από την πλευρά τους , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συντεχνίας τους (ΠΑΣΥΠΙ), εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση, αφού θεωρούν ότι η διοίκηση και η διεύθυνση της εταιρείας, δεν μπορούν πλέον να εφαρμόσουν το πρόγραμμα εξυγίανσης.

Σε μια άλλη εξέλιξη η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αναφέρει ότι στη χθεσινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου κατατέθηκε πολυσέλιδη έκθεση που αφορά το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών από τους, Υπουργούς Συγκοινωνιών, Εμπορίου και Εργασίας.

Τα τρία εφιαλτικά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για το μέλλον των Κ.Α., προβλέπουν:

1) Άμεσο τερματισμό της λειτουργίας των Κ.Α.

2) Προγραμματισμένος τερµατισµός της λειτουργίας των Κ.Α. μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

3) Συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Α. με 560 απολύσεις και δραστικές μειώσεις μισθών, μέχρι νεωτέρας.

Το τελευταίο σενάριο προκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, με τη διατήρηση 6 αεροσκαφών συν ενός ως εφεδρικού.

Για την υλοποίηση του όμως επιβάλλεται στήριξη από το Κράτος με ποσό €83,2 εκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που ενδεχομένως να µην είναι δυνατό να εξευρεθεί από τα δημόσια ταμεία ή και να µην γίνει αποδεκτό από την Τρόικα.

www.newsit.com.cy

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2013 at 21:29 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply