Πραγματοποιούνται έρευνες υποθέσεων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για αιρετούς της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΈρευνες για αιρετά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στην φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, πραγματοποιεί η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για τους ελέγχους το μήνα Μάρτιο, η ΕΔ Αθηνών διερευνά επίσης υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από τράπεζες.

Επίσης, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:

1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης (Λίστα Λαγκάρντ)

2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή,

3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο και

4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Επίσης, συνεχίζεται ο έλεγχος πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες off shore, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από off shore εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.