Ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία, ότι είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, ένας από τους τρείς δράστες της ένοπλης ληστείας, σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και της καταδίωξης που ακολούθησε, με την ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25χρονης, στα ΄Ισθμια Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται  για τον 36χρονο Αλβανό Μάριο Κόλα, ο οποίος μαζί με άλλους κρατουμένους δραπέτευσε από τις φυλακές Τρικάλων.

Επιπρόσθετα νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς το υπ’ αριθμ ΥΡΟ – 1394 jeep μάρκας SUBARU FORESTER σε αγροτική περιοχή στον Σολωμό Κορινθίας, με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες μετά την ένοπλη ληστεία στην ταβέρνα.

Οι εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Πελοπόννησο συνεχίζονται με δυνάμεις της Αστυνομίας να ψάχνουν από εδάφους και αέρος.

ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Σύμφωνα με το Newsit,  η ταυτοποίηση έγινε από αποτύπωμα που βρέθηκε στην ταβέρνα στη Μάνδρα, που ο Κόλα λήστεψε το βράδυ της Παρασκευής μαζί με τους συνεργούς του.

Ο 36χρονος κακοποιός είχε εμπλακεί το Φεβρούαριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι.

Ο καταζητούμενος είχε αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι κακοποιοί όταν τους αντελήφθησαν άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη.

Ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής, ο Νικόλα Τόντι, που εργαζόταν σε κατάστημα υδραυλικών, σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο μάχης, βγήκε στον δρόμο, πιθανότατα για να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στα πυρά. Έπεσε νεκρός από 4 σφαίρες, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε από τις βαλλιστικές εξετάσεις, προέρχονταν από όπλο αστυνομικού, που πιθανόν θεώρησε ότι ήταν ένας από τους δράστες.

ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σοκ εξακολουθεί να προκαλεί σε όλη τη χώρα ο τραγικός και άδικος θάνατος της 25χρονης Κατερίνας, που χτυπήθηκε από τη σφαίρα των κακοποιών κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στα Ίσθμια.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

 

www.pelopsnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.