Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του  βουλευτή, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη , σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.

Η Ζέττα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο, φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Το 1984 εξελέγη στο νέο, τότε, θεσμό του Συνοικιακού Συμβουλίου Μεταμορφώσεως και διετέλεσε υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλεγόταν συνεχώς, και μάλιστα πρώτη σε ψήφους, σύμβουλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ.Β. κατά την τριετία 1996 – 1999.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ και της Εξεταστικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.