Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήμος Γρεβενών: Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Φιλιππαίων»

22 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://1.bp.blogspot.com/-R-aGiYRO1UQ/UUyLglCiacI/AAAAAAABxso/BnXJxkftuis/s1600/DSC00058.JPGΥπεγράφη την Τετάρτη 20  Μαρτίου 2013 από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/ξια Μητράκας Ν. Κων/νος – Μητράκα Ν. Μάρθα» η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Φιλιππαίων».

Στην υπογραφή παρέστη η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αικατερίνη Πέτρου.

Ο Δήμος Γρεβενών στις 14-11-2011,στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 και ειδικότερα του Μέτρου 322 «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ» που έχει ως στόχο την βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου  «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Φιλιππαίοι» προϋπολογισμού μελέτης 355.000,00€

Μετά την θετική αξιολόγηση της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» Ανταγωνιστικότητα η πρόταση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

H δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 26/11/2012 και ανάδοχος εκτέλεσης ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Κ/ξια Μητράκας Ν. Κων/νος – Μητράκα Ν. Μάρθα» με έδρα την Καστοριά η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση ήτοι 34,00%. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 240.021,74€ με το Φ.Π.Α. και έχει προθεσμία εκτέλεσης 18 μήνες.

Αντικείμενο της πρότασης είναι επεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία του χωριού (βρύσες, δρόμοι και πεζόδρομοι), οι οποίες έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού. Στόχος είναι τόσο η αισθητική όσο και η λειτουργική αναβάθμιση των σημείων αυτών αλλά και του οικισμού στο σύνολό του.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • εργασίες επένδυσης τοιχίων αντιστήριξης
  • επίστρωση υφιστάμενων τσιµεντόδροµων ή τσιμεντένιων πεζόδρομων – μονοπατιών  µε φυσικές πλάκες
  • διαβάσεις – μονοπάτια από τσιμέντο που συνδέουν τµήµατα του κυκλοφοριακού δικτύου µε μεγάλη υψομετρική διαφορά και περιλαμβάνουν τµήµατα µε κλίμακες και βράμπες
  • τσιμεντόστρωση χωµατόδροµου καθώς και επίστρωση με ορθογωνισμένες πέτρες
  • διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της βρύσης «Βρύση Νταγκουμέϊκα»
  • διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην θέση «Έξοδος για Κουρούνα»
  • αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ηλεκτροφωτισμού) στις  παρακάτω θέσεις: «Μότσιος», «Βρύση-Νταγκουμέϊκα», «Έξοδος για Κουρούνα», «Σκάλα κεντρικής πλατείας».

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2013 at 21:03 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply