Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τον Ν. Αναστασιάδη στη Μόσχα κάλεσε ο Β. Πούτιν

20 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Μόσχα. Συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικας θα έχει σήμερα  το πρωί 0  Ν. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι δύο ηγέτες εξέτασαν διάφορες πτυχές δια της σχέσης των των δύο χωρών και σειρά διεθνών προβλημάτων.

Το βασικό μέρος της συνομιλίας αφορούσε την κυπριακή πλευρά. Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξη την θέση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό πρόβλημα, ενώ κατά την εξέλιξη της συνομιλίας οι δύο ηγέτες ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση που προέκυψε στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των προτάσεων του Eurogroup, για έξοδο απο την κρίση, συμπλήρωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ.

Είπε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πούτιν ότι πριν λίγη ώρα η Κυπριακή Βουλή αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του εξέφρασε την ετοιμότητα της πλευράς του για τη λήψη μέτρων που θα βοηθούσαν να λυθούν τα προβλήματα των Ρώσων, νομικών και φυσικών προσώπων.

Στην συνέχεια ο κ. Πεσκώφ είπε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, τόσο στη βάση των δύο πλευρών, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” , ο Ρώσος Πρόεδρος επίσης, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο, όπως δήλωσε ο ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ. Συνάντηση με κλιμάκιο της τρόικας θα έχει την Τετάρτη ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών. Της συνάντησης θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2013 at 07:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply