Πρώτη είδηση σε όλον τον κόσμο η απόρριψη του νομοσχεδίου από την κυπριακή ΒουλήΗ είδηση της απόρριψης του νομοσχεδίου το οποίο εισηγούνταν το «κούρεμα» των καταθέσεων από την κυπριακή Βουλή. έγινε πρώτο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλα τα πλάτη της γης.

«Η κυπριακή Βουλή απέρριψε ένα διεθνές πακέτο διάσωσης που είχε στόχο στην φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, παρά την αναθεώρηση σύμφωνα με την οποία θα απαλλάσσονταν οι μικροί τραπεζικοί λογαριασμοί από τις εισφορές» αναφέρουν οι New York Times, την ίδια στιγμή που το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδιδε πως οι Κύπριοι απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία έναν βαθιά αντιλαϊκό φόρο στις τραπεζικές καταθέσεις, μέσω του οποίου θα αποτρεπόταν η τραπεζική κατάρρευση και η πτώχευση.

Έκπληξη και από το CNBC. «Με τίποτα! Το κυπριακό Κοινοβούλιο απορρίπτει τον φόρο για τις καταθέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πλήγμα» στα σχέδια ων Ευρωπαίων να αναλάβουν οι καταθέτες μέρος του κόστους διάσωσης της χώρας χαρακτηρίζει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg την απόφαση της κυπριακής Βουλής. Παράλληλα, σημειώνει πως τόσο το σχέδιο των Ευρωπαίων, όσο και η άρνηση των Κυπρίων δεν είχε ιστορικό προηγούμενο στην Ευρωζώνη

Το ΒΒC μεταδίδει πως οι Κύπριοι πολιτικοί αντιστάθηκαν στις πιέσεις των εταίρων τους και ψήφισαν «όχι» στο σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων.

Από την άλλη το CNN εκφράζει τον προβληματισμός του για την επίδραση που θα έχει η απόρριψη του νομοσχεδίου στις κυπριακές τράπεζες και το κατά πόσο η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία.

Το «όχι» των Κυπρίων έγινε πρώτο θέμα και στα αραβικά μέσα. Το Al-Jazeera φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη το σελίδα, κάνοντας, παράλληλα, αναφορά και στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές έξω από το κυπριακό κοινοβούλιο.

Οι Financial Times πέρα από την είδηση της απόρριψης προβάλουν την δυνατότητα που έχει τώρα η Λευκωσία να στραφεί στη Μόσχα για να βρει χρηματοδότηση.

Τέλος το Spiegel αφού κάνει αναφορά στην είδηση, τονίζει πως «η διάσωση της Κύπρου τίθεται πλέον εν αμφιβόλω», προβάλλοντας, ταυτόχρονα μια φωτογραφία Κύπριων διαδηλωτών που λένε «όχι» στη Γερμανία και την καλούν να αφήσει ήσυχο το νησί τους.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.