Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κύπρος || Χρυσόστομος: «Η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου»

20 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/B954E62243B1F766C4AFA9ABF4EC7723.jpgΣαφής, λακωνικός και με εναλλακτική πρόταση εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο ανέφερε ότι «η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου για τη σωτηρία της».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μάλιστα, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη είχε δηλώσει σε πρωινή εκπομπή: «Με τέτοια μυαλά που έχει η ευρωζώνη η Ευρώπη δεν θα κρατηθεί».

Παράλληλα τόνισε ότι εάν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν σε αυτή την αδιάλλακτη στάση τότε η Κύπρος θα πρέπει σταδιακά να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στη λίρα.

Επίσης τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εποφθαλμιούν την ΑΟΖ της Κύπρου και τόνισε ότι κάποια στιγμή και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει όχι στην τρόικα.

Επανέλαβε δε, ότι διαθέτει την περιουσία της εκκλησίας, ότι είναι ώρα για την προετοιμασία ομαλής εξόδου από την ευρωζώνη και πως επιτέλους, πρέπει να πατήσουν πόδι και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Δημήτρης Κυπριανού

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2013 at 11:40 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply