Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλειστό για οκτώ μήνες το άγαλμα της Ελευθερίας

20 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης


Το Άγαλμα της Ελευθερίας, το εμβληματικό μνημείο της Νέας Υόρκης το οποίο είχε κλείσει από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου Σάντι, θα λειτουργήσει πάλι για το κοινό την 4η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κεν Σαλασάρ.

Ως εκ τούτου, το διάσημο μνημείο θα παραμείνει κλειστό για οκτώ συναπτούς μήνες, προς μεγάλη λύπη των παραθεριστών που θα ήθελαν να επισκεφθούν ένα από τα διασημότερα σύμβολα της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 3 εκατ. επισκέπτες, που αποφέρουν κέρδη πολλών δεκάδων εκατ. δολαρίων στα ταμεία της πόλης.

Το ύψους 93 μ. και βάρους άνω των 200 τόννων μνημείο δεν είχε υποστεί την παραμικρή ζημιά από την επέλαση του Σάντι στη Νέα Υόρκη, στις 29 Οκτωβρίου—όμως οι δύο προκυμαίες του, που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες, είχαν σχεδόν διαλυθεί.

Επίσης είχαν καταστραφεί τα δίκτυα τηλεφωνίας και ηλεκτροδότησης, ενώ από το νερό και τους ανέμους του φαινομένου είχαν ξηλωθεί οι πλάκες στα μονοπάτια περιπάτου γύρω από το άγαλμα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2013 at 23:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply